Autor: Indrek Kald • 25. oktoober 2019

TalTech alustas koostööd Huaweiga

TalTechi infotehnoloogia teaduskond ja Hiina IKT-firma Huawei sõlmisid koostöömemorandumi, mille eesmärk on arendada telekommunikatsiooni ja elektroonikaõppekavade tudengite õppimis- ning praktikavõimalusi.
Memorandumi allkirjastasid TalTechi infotehnoloogia teaduskonna dekaan Gert Jervan ning Huawei Balti regiooni juht Ricky Chen.
Foto: Egert Kamenik

Huawei Balti regiooni juhi Ricky Cheni sõnul soovivad nad toetada tehnoloogiaarendust ja -haridust Eestist, aidates seeläbi kaasa Eesti riigi digitaalsele edule.

"Noortel, kes tunnevad huvi telekommunikatsiooni ja elektroonikatööstuse vastu, seisab meie tuleviku tehnoloogiate arengu ees vastutus. Selleks, et areng jätkuks, tuleb juba õppeprotsessi jooksul tagada õpilastele võimalikult hea ligipääs tehnikamaailma värskeimale infole ning kokkupuude reaalse tulevikutööga," sõnas Chen.

Huawei on valmis välja panema stipendiume ning pakkuma tudengitele praktikakohti, seisab ettevõtte pressiteates.

"Lisaks loodame, et saame anda oma panuse TalTechi telekommunikatsiooni ja elektroonika õppeprogrammidesse, tuues praktilise kogemuse tudengitele lähemale ning kaasates siinsetesse loengutesse ka maailmatasemel õppejõude," rõhutas Chen.

Huawei on viimaseil aastail sattunud maailmas kriitika alla oma võimaliku seotuse tõttu kommunistliku Hiina valitsusega. Seeläbi tekkida võivale julgeolekuohule viidates on mitmetes riikides piiratud Huawei seadmete kasutamist ning keelatud Huaweil osaleda mobiilside viienda põlvkonna ehk 5G konkurssidel. Samas osa Euroopa riike pole Huaweile piiranguid seadnud. Huawei on seotust Hiina võimudega eitanud.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052