Autor: Indrek Kald • 28. oktoober 2019

Delli foorum püüab tehnoloogiaärisse rohkem naisi meelitada

Homme Tallinnas Swissotelis toimuval Delli regionaalsel foorumil on üheks põhiteemaks naiste roll tehnoloogiamaailmas. Näiteks on Eesti IT-sektoris mehi kaks korda rohkem kui naisi.
Datafoxi kommunikatsioonilahenduste müügijuht Piret Essenson.
Foto: Datafox

Foorumi kaaskorraldaja ja sessiooni "Naised tehnoloogias" moderaatori, Delli Põhja- ja Ida-Euroopa asepresidendi Sophie Ronnertzi sõnul naiste hulk tehnoloogiamaailmas kasvab. "Naised saavad IT-maailmas edukalt hakkama paljude ametitega, alates süsteemianalüütiku või tarkvaraarendaja tööst kuni projektijuhtimise, müügi ja nõustamiseni," rääkis ta.

"Ka mitmes Eesti suurettevõttes on IT- või tehnoloogiajuhiks naised, samuti on naisjuhid nii mõnelgi kodumaisel IT-firmal. Siiski eksisteerivad siiani stereotüübid, mis on rohkem naiste ja mis meeste tööd. Seetõttu kulub naistel meestest mitu korda rohkem aega ja vaeva, et tehnoloogiamaailmas läbi lüüa," selgitas Ronnertz.

Dell EMC kuldpartneri, Eesti IT-firma Datafoxi kommunikatsioonilahenduste müügijuhi Piret Essensoni hinnangul on üks tehnoloogiamaailma suuremaid valupunkte tööjõupuudus. Näiteks Eestis on IT-sektoris hõivatud umbes 6000 meest, naisi aga 3000.

"IT-sektoril oleks palju võita naistööjõu jaoks atraktiivsemaks muutumisel," lausus Essenson. "Selleks tuleks aga vaadata otsa sektori 25%-le palgalõhele ja ühiskonnas valitsevatele stigmadele tööde sobivuse osas. Naiste suurem tung IT-maailma leevendaks kindlasti sektori tööjõupuudust ning viiks lisaks ka valdkonda tervikuna edasi," sõnas ta.

Essenson viitas mitmetele uuringutele, mille alusel pakuvad naiste juhitud projektid kõrgemat tulusust, sest naistel on pikemaajalisem visioon ja nad võtavad vähem riske. "Samuti suudavad meestest ja naistest koosnevad segatiimid paremini probleeme lahendada," kinnitas ta.

Lisaks naiste rollile ITs võetakse 29. oktoobril Tallinnas peetaval Dell Technologies Forumil kõne alla IT-alane transformatsioon, konvergents- ja hüperkonvergentslahendused, professionaalidele mõeldud tööriistad pilvepõhisteks arvutusteks, andmekapitali kajastamine, avavõrgundus kui uus paradigma ning digimaailma uued trendid ja lahendused.

Tasuta foorumil osalemiseks on vajalik eelnev registreerumine.

Dell Technologies Forum on kord aastas korraldatav üritus, kus antakse ülevaade IT-maailma arengusuundadest. Foorum toimus eelmisel aastal enam kui 500 korral rohkem kui 80 riigis üle ilma.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755