Autor: Indrek Kald • 28. oktoober 2019

Kuigi riigi andmesidevõrk on dubleeritud, jäi see tormile alla

Mitmel pool Eestis möllanud tormi põhjustatud ulatuslike elektrikatkestuste tõttu tekkisid suured häired Lõuna-Eestis nn riigivõrgus, mis pakub internetti kohalike omavalitsustele ning riigiasutustele.
Enim oli riigivõrk häiritud Lõuna-Eestis, kus on ka kõige rohkem elektrikatkestusi.
Foto: elektrilevi.ee/et/katkestuste-kaart/
Riigi infosüsteemi ameti teatel on andmeside häiritud või maas ligikaudu 30 kohas. Seejuures oli piiriületus ajavahemikul 9-11.30 häiritud politsei- ja piirivalveameti Luhamaa piiripunktis. Nüüdseks on piiripunkti andmeside taastatud.

Öösel puudus andmeside Võrus asuvas Lõuna-Eesti haiglas ning jätkuvalt puudub internet mitmes Võrumaa ja Põlvamaa koolis ja kohalikus omavalitsuses.

RIA kinnitusel on riigivõrgu sidepunktid dubleeritud, kuid ulatusliku elektrikatkestuse tõttu on ka dubleeritud võrk maas. RIA tehnikud töötavad, et side kiiresti taastada, kuid see sõltub suuresti sellest, millal elektriühendus on taas üleval, teatas amet.

Kus piirkonnas on veel elektrikatkestused, saab näha Elektrilevi kaardilt.

RIA pakub andmeside- ja internetiteenust riigiasutustele ning kohalikele omavalitsustele, erandjuhul lisaks ka riigi nimel avalikku teenust osutavatele juriidilistele isikutele. Ka arendab RIA magistraalvõrku ja pakub riigivõrgu klientidele võrguteenuseid. Samuti haldab RIA dubleerivat interneti sõlmpunkti RTIX ning majutab interneti juurnimeserverit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755