Autor: Indrek Kald • 31. oktoober 2019

Messente kasvab tänavu 2,5 korda

Meie sõnumiliiklus kasvab sel aastal kaks ja pool korda, kinnitas ettevõtetele kommunikatsioonitööriista pakkuva Messente juht Lauri Kinkar IKT aastakonverentsil.
Messente juht Lauri Kinkar.
Foto: Urmas Kamdron

Masinalt masinale saadetavate sõnumite turumaht on 65 miljardit eurot aastas ning see kasvab püsivalt kuus protsenti aastas, lisas ta.

Messente loodud rakendus lubab saata lühisõnumi vormis teavitusi kõigile võrku ühendatud telefonidele maailmas läbi erinevate kanalite (SMS, WhatsApp, Viber, Telegram jms).

Messente fookus on ärikriitilised ja personaalsed teavitused. Teavitus on oluline osa paljudest online-äriprotsessidest ja tehingutest, kinnitas ta. Messente on Kinkari sõnul iga päev osaline umbes kahes miljonis väikeses äriprotsessis.

Mis sektoritega Messente enim koos toimetab? Kinkar nimetas esmalt finantsteenuseid. Mida rohkem on tegevused seotud minu rahakotiga, seda kiiremini tahan teada, kui olen kuhugi maksnud või kuskilt raha saanud, selgitas ta. Lisaks tõi ta välja logistika, digitaalsed turuplatsid ja autentimise.

Messente TOP 5 sihtturud on praegu Mehhiko, Hispaania, Poola, Vietnam ja Filipiinid. Kui me täna saame valida, kas müüa kellelegi, kes on juba suur või sellele, kes veel pole nii suur, aga kasvab kiiresti, siis me pigem valime selle teise, lisas ta.

Kinkari sõnul on Messente järgmise aasta märksõnadeks mobiilioperaatoritega otseühenduste võrgustiku kasvatamine, sõnumiplatvormi arendus osaliselt allhankena, kohalike tiimide tekkimine prioriteetsetel turgudel ning müügi ja müügiprotsesside skaleerimine.

Messentes on hetkel 18 töötajat. "Väike tiim on nagu mõnus luksus, aga mul on tunne, et see ei jää nii," märkis Kinkar. Oleme müügis väga head ning see aitab meil kasvada, kinnitas ta.

Lisaks Messente tegevjuhi rollile on Lauri Kinkar partner ja juhatuse liige Mobi Solutionsis, mille gruppi kuuluvad mitmed edukad ettevõtted: Fortumo, Messente, 1oT jmt , mis kõik on IKT-sektoris olulised ettevõtted.

IKT aastakonverents keskendub järgmise aasta planeerimisele. Mõjukad infotehnoloogia- ja telekommunikatsiooni ettevõtjad ja tippjuhid räägivad oma ootustest, võimalustest ja hirmudest järgmise aasta äriplaani ja eelarve koostamisel. Tallinnas Tallinki spaahotellis toimuval konverentsil kuulutati välja ka IKT-valdkonna parimad ettevõtted.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052