Autor: Indrek Kald • 4. november 2019

Vaata, kas IT-ettevõtjaist lähevad presidendiga visiidile Kuveiti

President Kersti Kaljulaid on sel nädalal kolmepäevasel riigivisiidil Kuveidis, et edendada kahe riigi digikoostööd ja Eesti ettevõtjate huve Pärsia lahe regioonis. Teda saadab enam kui kümneliikmeline äridelegatsioon.

Eelmisest Eesti presidendi riigivisiidist Kuveiti on möödas 26 aastat.
Foto: Pixabay

Delegatsiooni kuuluvad Margus Tsahkna (Semetroni nõunik), Sergei Bogatenkov (Admiral Marketsi juht), Kaido Kõrm (Aktors Iraqi juht), Rico Christhopher Adigazalov (Best Solutions Estonia äriarendusjuht), Oliver Väärtnõu (Cybernetica juht), Marek Helm (Nortali riigi rahanduse nõustamise juht), Leida Kikka (Samelini omanik ja juht), Heiti Kruusmaa (Security Software´i suurkliendi müügijuht), Aleksei Beloussov (Standardi müügijuht Lähis-Idas), Indrek Pällo (Tribe Theory partner), Anthony Diego D´Souza (Tribe Theory diginõunik), Maksym Fedotov (Viking Trade´i viljakaupleja), Anton Gans (Zenith Family Office´i partner), Kaire Luuk (kaubandus-tööstuskoja arengukoostöö projektide juht).

4.-6. novembrini toimuva visiidi käigus kohtub Eesti riigipea Kuveidi emiiri šeik Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabahi, peaminister šeik Jaber Mubarak Al-Hamad Al-Sabahi, välisministri ja asepeaministri Sabah Khaled Al-Hamad Al-Sabahi ning rahvuskogu spiikri Marzouq Ali Al-Ghanimiga.

Oktoobri lõpus sõlmiti Eesti ja Kuveidi vahel koostöömemorandum digitaalvaldkonna arendamiseks, mis keskendub e-valitsusele ja küberjulgeolekule ja nii räägitakse kohtumistel, kuidas selles vallas koostööd edendada.

Kuveit on hetkel ÜRO julgeolekunõukogu mittealaline liige ja Eesti riigipea soovib kuulda ka nende kogemusi ja leida võimalusi koostööks – Eesti alustab ÜRO julgeolekunõukogus oma kaheaastast liikmelisuse perioodi 2020. aasta jaanuarist.

Eesti riigipead saadab riigivisiidil ametlik delegatsioon, kuhu kuuluvad teiste seas ka riigikogu väliskomisjoni esimees Enn Eesmaa ja kaubandus-tööstuskoja juht Toomas Luman. Kohtumisel Kuveidi kaubandus-tööstuskoja esimehe Ali Mohammed Thunayan Al-Ghanimiga arutatakse ka võimalusi Eesti ettevõtjate tegevuse edendamiseks laheriikides.

Viimati tegi riigivisiidi Kuveiti president Lennart Meri 1993. aastal.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755