Autor: Indrek Kald • 6. november 2019

Homme Tallinnas ehituse digitaliseerimise konverents

Millised on küberohud ehituses? Kuidas automatiseerida tehasemajade tootmist? Mismoodi rakendada ehituses tehisintellekti? Just neile küsimustele otsitakse vastust 7. ja 8. novembril Tallinnas konverentsil "Uus ajastu ehituse industrialiseerimises".

Konverentsi üks esinejaid on Tartu Ülikool professor Jaak Vilo.
Foto: Raul Mee

Tehnikaülikooli ehitusfüüsika professor Targo Kalamees kinnitas konverentsi eel, et ehitussektori arenguhüppeks on vaja muuta mõttemaalima, muutuda teadus- ja teadmispõhiseks.

Tehnikakõrgkoolis toimuvat konverentsi korraldab MTÜ Eesti Timmitud Ehituse Tugirühm koostöös tehnikaülikooli ning tehnikakõrgkooliga ja puitmajaklastriga.

Esimesel päeval toimub kolm töötuba: ehitusinformatsiooni klassifitseerimine (eesti keeles), tolerantside haldamine (inglise keeles) ning protsesside automatiseerimine ja visualiseerimine Dynamo toel (inglise keeles). Teisel päeval on traditsiooniline konverents, mille teemaks on uus ajastu ehituse industrialiseerimises.

Eksperdid Eestist, Taanist ja Inglismaalt peavad ettekandeid ja diskuteerivad selle üle, kuidas ehitus muutub, millised on tänapäevased hübriidkonstruktsioonid ning kuidas on kaasaegses ehitamiseks vaja muuta mõttemalle.

11. korda toimuval konverentsil tutvustatakse ka rahvusvahelise uurimisprojekti NetUBIEP (Network for Using BIM to Increase the Energy Buildings Performance) tulemusi. Selle eesmärk on parendada ehitiste energiatõhusust, suurendades ning ergutades ehitusinfo modelleerimise ja mudeli (BIM) kasutamist ehitise elukaare erinevates staadiumites. Net-UBIEPi Eesti partneriteks on tehnikaülikool ja timmitud ehituse tugirühm.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755