Autor: Indrek Kald • 17. november 2019

Eesti iduettevõtted esitlesid Torontos oma tooteid

Sel nädalavahetusel toimus Kanadas, Torontos eestlaste korraldatud rahvusvaheline tehnoloogiakonverents Latitude44, kus oma tooteid ja tehnoloogilisi lahendusi esitlesid ka iduettevõtted Veriff, Lumebot ja SIFR.
Lumeboti kaasasutaja Kaspar Kikerpill.
Foto: Latitude 44

Investeerimisettevõtte Superangel kaasasutaja ja investori Veljo Otsasoni sõnul on Toronto üks maailma juhtivaid tehnoloogiakeskusi ning Eesti startuppide jaoks avanevad seal suured võimalused.

"Kanada on maailma juhtiv keskus tehisintellekti ja digiteenuste arendamisel ning just sinna on suunatud maailma juhtivate tehnoloogiahiidude investeeringud, kes otsivad uusi ideid ja talente. Põhja-Ameerika turul avanevad Eesti tehnoloogiliste iduettevõtete jaoks täiesti uued ärivõimalused," sõnas ta.

Superangeli investeerimisportfelli kuuluvad ettevõtted Veriff, Lumebot ja SIFR esitlesid Latitude44 messil oma tooteid ja teenuseid, mis ühel või teisel viisil rakendavad tehisintellekti tehnoloogiat.

Veriff tegeleb isikusamasuse tuvastamisega, kaitstes nii ettevõtteid kui nende kliente identiteedipettuste ja -varguste eest. Tänaseks suudab firma suudame tuvastada rohkem kui 3000 dokumenditüüpi enam kui 190 riigist.

"Veriffi äri on globaalne - meie kliendid tegutsevad finants-, jagamismajanduse ja e-kaubanduse valdkonnas Berliinis, Londonis, New Yorgis, San Franciscos ja teistes linnades. Seepärast on meil heameel ka Kanadas, eriti siinses tehnoloogiakeskuses Torontos, oma lahendusi tutvustada," selgitas Veriffi asutaja ja tegevjuht Kaarel Kotkas.

Eesti iduettevõte Darksense OÜ arendab masinnägemise toodet sifr.ai, mis võimaldab erinevaid masinnägemise kasutusjuhte lihtsamini kasutusele võtta.

"Kasutame masinnägemise tehnoloogiat ja tehisintellekti analüütilist võimekust näiteks selleks, et jälgida ristmikke ning tuvastada sõidukeid ja nende liikumise trajektoore. Koostöös Tallinna linnavalitsusega oleme oma tehnoloogiat katsetanud Tallinna tänavatel ning tulemused on paljulubavad," rääkis sifr.ai asutaja Taavi Tammiste.

"Tehnoloogia kasuks räägib seegi, et see on inimesest täpsem, töökam ja ka kuluefektiivsem ning linnaruumi ei pea selleks paigaldama uusi sensoreid – meile piisab olemasolevatest liikluskaameratest," selgitas ta.

Kanadas loodab iduettevõte leida nii potentsiaalseid kliente kui koostööpartnereid, kellega koostöös tehnoloogiat edasi arendada reaalsetes tingimustes erinevates Kanada ja maailma linnades.

Eesti iduettevõte Lumebot tõi sel aastal turule autonoomsed tänavakoristuse ja lumelükkamise robotid, mis saavad töötada hooajast sõltumata, koristades tänavaid nii maha kukkunud lehtedest ja rämpsust kui ka lumest.

"Kanada on riik, kus saab teha suuri asju – turg on siin tohutu ja lund jagub. Meil on väga hea meel tutvustada Eestis arendatud roboteid potentsiaalsetele klientidele ning oleme avatud ka täiesti uutele koostöö- ja ärivõimalustele," sõnas Lumeboti kaasasutaja Kaspar Kikerpill.

Eelmisel aastal ulatus Kanadas iduettevõtetesse tehtud investeeringute maht rekordilise 3,3 miljardi dollarini, millest enamus oli suunatud tehisintellekti ja finantstehnoloogia arengusse.

Superangel on Eesti investeerimisettevõte, kelle investeerimisfond Superangel One investeerib varase staadiumi tehnoloogiaettevõtetesse. Fondi on tänaseks kaasatud 16 miljonit eurot ning see paigutab kapitali kuni 40sse varase faasi tehnoloogiaettevõttesse. Superangeli investorite ringi kuuluvad lisaks erainvestoritele Marek Kiisale, Veljo Otsasonile ja Rain Rannule ka riiklik SmartCapi poolt hallatav fondifond, LHV pensionifondid ja mitmed välisfondid.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755