Autor: Indrek Kald • 22. november 2019

TalTech: tehisintellekti kursusel soovib osaleda juba 1200 inimest

Tallinna tehnikaülikool kutsub osalema maailma kõige populaarsemal tasuta veebikursusel tehisintellekti teemadel, milleks nelja päevaga on soovi avaldanud juba pea 1200 inimest.
Praeguseks on osalejaid juba rohkem kui 220 000 inimest 110 riigist.
Foto: elementsofai.ee

"On selgelt näha, et eestlastele läheb korda tehisintellekt ja selle ümber keerlevad küsimused ning müüdid," selgitas kursuse Elements of AI projektijuht Regina Erlenheim. Ta lisas, et kursuse eesmärk on kasvatada ühiskonna teadlikkust tehisintellekti teemadel ja selle üha kasvavast olulisusest igapäevaelus.

"Eriti rõõmu valmistab see, et tänaks on kursuse partneriks juba üle 40 ettevõtte ja organisatsiooni, kes on esitanud kursusel osalemise väljakutse ka oma töötajatele," rääkis Erlenheim pressiteates.

Coopi Eesti juhi Alo Ivaski sõnul on ettevõtte esimesed katsetused tehisintellekti omadustega süsteemi kasutamisel olnud piisavalt julgustavad, et minna kaasa teiste sarnaste algatustega.

"See on ka üks peamisi põhjuseid, miks Coop võttis vastu väljakutse ning kutsub ka oma töötajaid AI-kursusel osalema,"ütles Ivask. "Kui meie ligi 6000 töötajast kasvõi üks protsent kursusel osaleb, on see juba suur hulk kolleege, kes end tulevikutehnoloogia teemal on harinud ja oskavad edaspidistes Coopi arendusprojektides arvestada ka tehisintellekti võimalustega," lisas ta.

Eestikeelse kursuse eesmärk on levitada tehisintellekti alaseid teadmisi ja oskuseid võimalikult suurele osale ühiskonnast erinevatest valdkondadest, kaasates vähemalt ühe protsendi Eesti elanikest.

Kursusel osalema on oodatud kõik hoolimata vanusest, soost, haridustasemest või elukohast. Ka eelnevad teadmised programmeerimisest või tehnoloogiast pole vajalikud.

Veebikursusel osalemiseks tuleb luua konto ning asuda ülesandeid lahendama. Kursuse läbimiseks ajapiirangut ei ole, lõpetajad saavad ka sertifikaadi.

Kursuse töötasid välja 2018. aastal tehnoloogiaettevõte Reaktor ja Helsingi Ülikool ning praeguseks on osalejaid juba rohkem kui 220 000 inimest 110 riigist. Kursuse Eesti patroon on president Toomas Hendrik Ilves.

Eesti kursuse partneriteks on ka mitmed ITga seotud ettevõtted: Tehnopol, Fujitsu, North Star AI, Datel, ITL, Ericsson, Playtech, e-riigi akadeemia, HITSA, Primend, Levikom, SK ID Solutions. IT Koolitus, Grex IT, ADM, Telia jt.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755