Autor: Indrek Kald • 22. november 2019

Vesterbacka avaldas põhjuse, miks peab investeerima just Eestisse

Soome visionäär ja tunneliprojekti Finest Bay Area eestvedaja Peter Vesterbacka.
Foto: Andras Kralla / Äripaev
Angry Birdsi asutanud ning Tallinna ja Helsingi vahele tunnelit rajav Peter Vesterbacka peab Eesti firmade edu imeliseks ning avaldas põhjuse, miks tasub just siia investeerida.

Nimelt kuulis ta Hiinas Pekingi ülikooli professorit uhkust tundmas selle üle, et Hiinas on 200 ükssarvikut ehk miljardi dollari väärtusega idufirmat.

"Aga kui sa teed lihtsa arvutuse, tähendab see, et Hiinas on vaja ükssarviku ehitamiseks seitse miljonit inimest. Eestis ainult 300 000. See on väga hea põhjus, miks Soome investorid ja investorid ükskõik kust peaksid Eestisse investeerima," rääkis Vesterbacka Äripäevale Helsingis idufirmade ja investorite konverentsil Slush. "Eestil on imeline edu ette näidata," lisas ta.

Eesti neljaks ükssarvikuks loetakse Bolti, TransferWise´i, Skype´i ja Playtechi. Kahes viimases neist olid eestlased vähemusosanikud, ent nende firmade tooted-teenused arendati väljas suuresti just Eestis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755