Autor: Indrek Kald • 28. november 2019

Valitsus harjutas sidekatkestusest põhjustatud kriisi lahendamist

Täna toimus valitsuse õppus, kuidas lahendada ulatuslikust sidekatkestusest tingitud kriisiolukorda. Lisaks ministritele osalesid õppusel ka side- ja elektrikatkestuse lahendamist toetavate ametite esindajad.
Ministrid Raivo Aeg, Kaimar Karu ja Jüri Luik õppusel.
Foto: Jürgen Randma
Peaminister Jüri Ratas sõnas, et õppus kinnitas valitsuse kui terviku ja ministrite võimet elanikkonda puudutavates kriisiolukordades otsuseid langetada. Kriisiolukordades peab valitsus tema sõnul kiirelt ja konstruktiivselt reageerima ning selleks tuleb sellistes oludes elanike huvide kaitsmist pidevalt harjutada.

"Oleme Lõuna-Eesti kriisist õppinud, millised küsimused vajavad kõige suuremat tähelepanu, et elektri ja sidekatkestuse puhul tagada Eesti elanike turvalisus ning teenused, mis on igapäevaelu korraldamiseks kõige vajalikumad," lausus Ratas.

Riigi infokommunikatsiooni sihtasutuses toimunud õppusel osalesid lisaks ministritele ka elektri- ja sidekatkestuse lahendamist toetavate ametite esindajad.

"Kõikvõimalike kriiside tulemusliku lahenduse eelduseks on ametkondade, ettevõtete ning kohalike omavalitsuste vaheline koostöö. Kindlasti on meil veel pikk tee minna, et koostöö sujuks elanikule nähtamatult, kuid näen head tahet ning valmidust pakkuda lahendusi nendele kitsaskohtadele, mis viimastel nädalatel arutelul olnud on," ütles Ratas.

Valitsusliikmetele korraldatavad õppused on pikalt ette plaanitud ja viimastel aastatel väljakujunenud rutiinne praktika. Regulaarselt toimuvate õppuste läbiviimine vajalik valitsuse kriisiaegse tegutsemise harjutamiseks ja elanike turvalisuse tagamiseks.

Õppuse õppetunnid võetakse arvesse valitsuse edasistes aruteludes hädaolukordade lahendamise teemadel. Valitsus planeerib võimalikke tegevusi kriisireguleerimise parandamisel arutada valitsuskabineti nõupidamisel jaanuaris 2020.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755