Autor: Indrek Kald • 13. detsember 2019

Ridango viis kontaktivabad kaardimaksed esmakordselt Rootsi ühistransporti

Sel nädalal lansseeriti Rootsis Skåne regioonis Eesti ettevõtte Ridango kontaktivabad pangakaardimaksed ühistranspordis. Ühtlasi on tegemist esimese taolise maksevõimalusega Põhjamaades.
Teenuse on välja töötanud Ridango koostöös Skåne regiooni transpordi eest vastutava Skånetrafikeniga.
Foto: Ridango

Ühistranspordi kasutamine Rootsi Skåne piirkonnas muutub, sest reisijad saavad nüüd osta tunnipileti kontaktivaba pangakaardiga otse validaatorist. Kaardimaksevõimalus ühissõidukites avanes sel nädalal Trelleborgis ja Hässleholmis ning uue aasta alguses jätkub see teistes piirkondades, eesotsas regiooni keskuse Malmöga.

Teenuse on välja töötanud Ridango koostöös Skåne regiooni transpordi eest vastutava Skånetrafikeniga.

Ridango müügidirektori Argo Verki sõnul on kontaktivaba pangakaart kõige universaalsem maksevahend. "See muudab ühistranspordi kasutamise lihtsaks ja mugavaks kõigile reisijatele, mitte ainult igapäevastele sõitjatele. Ridango on selliste lahenduste väljatöötamisel esirinnas kogu maailmas ning on olnud rõõm koos Skanetrafikeniga tuua selline mugavaim makselahendus ka Põhjamaade turgudele," sõnas ta.

Skånetrafikeni tootejuht Mariell Hallenhed kinnitas, et Skåne ühistranspordi arendamisel on võtmesõnaks olnud lihtsus. "See lahendus on samm õiges suunas ja on rõõm pakkuda oma klientidele sellist mugavat reisimisviisi," lisas ta.

Mullu sügisel lansseeris Ridango kontaktivaba pangakaardimakse Tallinna ühistranspordis ning alates selle aasta suvest saab pangakaarti kasutada ka Tartu linnaliini bussides.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052