Autor: Indrek Kald • 16. detsember 2019

Mobiil-ID kasutamine oli kaks tundi häiritud

Täna alates kella 9:12st oli veidi rohkem kui kahe tunni jooksul häiritud mobiil-ID kasutamine. Seda teenust pakkuv ettevõte SK ID Solutions lahendas probleemi ja alustas mobiil-ID teenuse taastamist kell 11:17.
Digiallkirjastamine mobiil-ID abil.
Foto: Mihkel Maripuu

Kella 11:33ks oli mobiil-ID teenus täielikult taastatud. ID-kaardi ja Smart-ID kasutamine ei olnud häiritud.

Mobiil-ID kasutamine oli mõnda aega maas ka ka septembris, mõni päev hiljem samamoodi Smart-ID kasutamine. Enne seda oli mobiil-ID kasutamine häiritud maikuus, toona oli põhjus tarkvaravahetuses.

Mobiil-ID on riikliku garantiiga digitaalne isikutunnistus, mille sertifikaate väljastab politsei- ja piirivalveamet. Mobiil-ID võimaldab nutitelefonis siseneda e-keskkondadesse, teha makseid, sõlmida lepinguid, anda digitaalallkirja ja hääletada valimistel.

SK ID Solutions pakub mobiil-ID teenust koostöös mobiilsideoperaatoritega Eestis ja Leedus.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755