Autor: Indrek Kald • 17. detsember 2019

Helmes tahab viia oma digiretsepti Jaapani turule

Jaapani suurim digitaristuettevõte NTT Data korraldas esmakordselt Tallinnas oma ülemaailmse innovatsioonikonkursi osavõistluse, mille võitsid tarkvarafirma Helmes esindatud digiretsepti projekt ning idufirma FoodDocs.
Jaapani suurim digitaristuettevõte NTT Data korraldas esmakordselt Tallinnas oma ülemaailmse innovatsioonikonkursi osavõistluse.

Eesti ühe suurema tarkvarafirma Helmes partneri Kristi Pooli sõnul on jaapanlased üritanud oma digiretsepti teha, kuid seni pole see neil õnnestunud. "Helmes arendas koos riigiga Eesti digiretsepti tehnilise lahenduse ning läheme seda jaapanlastele tutvustama," rääkis Pool.

Pooli sõnul ootavad Tokyos finaliste ees Jaapani IT-sektori mõjukad esindajad ja konkursi üldvõitjale avanevad suured võimalused. "X-tee lahendused ja ühena näitena ka digiretsept on Eesti suur võimalus maailmas oma mõjuvõimu niiöelda pehme jõuga kehtestada," ütles Pool.

Lisaks digiretseptile otsustasid jaapanlased Eestis toimunud regionaalsel osavõistlusel anda teise esikoha toitlustussektori paberimajandust lihtsustavale idufirmale FoodDocs ning kutsuda mõlemad Jaapanisse võistlema. Regionaalsete osavõistluste võitjad võtavad mõõtu 24. jaanuaril Tokyos 3000 osalejaga finaalis.

NTT Data kümnes innovatsioonikonkurss otsib IT-lahendusi kaheksa valdkonna probleemide lahendamiseks. Regionaalsed osavõistlused toimusid Indias, USAs, Suurbritannias, Portugalis, Mehhikos, Itaalias, Saksamaal, Tšiilis, Brasiilias, Hiinas, Eestis, Iisraelis, Jaapanis ja Kanadas.

1978. aastal asutatud NTT Data Corporation on üks maailma suuremaid tarkvaraettevõtteid, millel on 118 000 töötajat ning aastakäive 19 miljardi dollarit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052