Autor: Indrek Kald • 30. detsember 2019

Click & Grow püüab Dubai EXPO abil rohkem Aasia turgu hõivata

Nutiaedu arendav tehnoloogiafirma Click & Grow osaleb 2020 oktoobris Dubais algaval maailmanäitusel Eesti paviljonis, et EXPO abil rohkem Aasia turule jõuda.
Elutuba perele toidu kasvatamiseks vajaliku kaheksaruutmeetrise seinapinnaga.
Foto: Click & Grow

"EXPO-l huvitab meid peamise regioonina Aasia ja sealhulgas ka Lähis-Ida, kus näeme suurt kasvupotentsiaali. Seni oleme Aasias edukalt kanda kinnitanud näiteks Singapuris," selgitas Click & Grow pressiesindaja Martin Laidla.

Ettevõtte hinnangul saab hüperlokaalne toidu kasvatamine peagi trendiks kogu linnastunud maailmas. "Kui inimesed kasutaksid ja kasvataksid vitamiinirohket toitu kodus ja sööksid seda piisavalt palju, siis oleks nende tervis parem. Rääkimata sellest, et taimede kasvatamine on ka vaimsele tervisele hea," kinnitas Martin Laidla.

Eesti EXPO-tiimi juhi Andres Kase sõnul on jätkusuutlikkuse-teema üks kolmest võtmeteemast kogu Dubai maailmanäitusel ja seejuures ka Eesti ekspositsioonis.

"Oleme väga uhked, et ambitsioonikas Click & Grow leiab taas tee Eesti paviljoni ning me saame tutvustada nende erakordset visioonikat lähenemist ja näidata Eestit kui tulevikuriiki," lisas ta. 2015. aastal oli Click & Grow kohal ka Itaalias Milano EXPO-l.

Kuigi suurema osa tulust teenib Click & Grow Põhja-Ameerikast ja teistelt eksporditurgudelt, identifitseerivad nad end Eesti firmana. "See on haruldane, et koduelektroonika tootja tegutseb Eestis, aga meie tootmine ja arendustegevus ning ka turundus toimub tõesti kõik Eestis," kinnitas Martin Laidla. Ta lisas, et ka ettevõtte juht ja valdkonnajuhid on eestlased.

"Kasvame ettevõttena stabiilselt ja oleme konkurentide seas ainsad, kes suudavad olla kasumlikud," rääkis Laidla. "Tooteid oleme müünud üle maailma enam kui poolele miljonile kliendile," lisas Click & Grow pressiesindaja.

Ettevõtte tootevalikus on hetkel enam kui 55 erinevat taime. Selleks, et rahuldada neljaliikmelise pere salatite, viljade ja maitsetaimede vajadus, on Click & Grow´d kasutades vaja kaheksa ruutmeetrit seinapinda. Ühe inimese kohta peaks olema majapidamises umbes 30 taime.

Click & Grow teatel kasvavad taimed nende aedades 30% kiiremini kui traditsioonilises põllumajanduses. Kõik kapslid on disainitud iga taime kasvukeskkonda silmas pidades. Veekulu on 95% väiksem kui tavapäraste meetoditega sama taime kasvatades ning keskkonda moondavad väetised ei liigu vabalt loodusesse, vaid jäävad taimekapsli sisse pidama. Samuti on Click & Grow-ga kasvatatud taimed vabad putuka- ja taimemürkidest, olles niimoodi ka mahedad.

Dubai maailmanäitus EXPO 2020 toimub vahemikus 20. oktoober 2020 kuni 10. aprill 2021 Araabia Ühendemiraatides.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755