Autor: Indrek Kald • 15. jaanuar 2020

Eesti atraktiivsemate tööandjate TOP10 seas on pooled IKT-sektorist

Eesti atraktiivseimate tööandjate esikümnes on koguni pooled ettevõtted IKT-sektorist. Kõige ihaldusväärsemaks tööandjaks valiti Elisa Eesti AS.
Kõige ihaldusväärsemaks tööandjaks valiti Sami Seppäneni juhitav Elisa Eesti AS.
Foto: Raul Mee

Esikolmikus järgnesid Elisa Eestile LHV Pank ja Eesti Energia. IKT-firmadest jõudsid kümne atraktiivsema tööandja hulka ka Transferwise´i Eesti filiaal, Veriff OÜ, Cleveron AS ja Telia Eesti AS. Lisaks olid teises kümnes Tele2 Eesti AS, Microsoft Estonia OÜ, Nortal AS ja Playtech Estonia OÜ.

Elisa Eesti oli kõige ihaldusväärsem tööandja nii üldkategoorias (inimesed said ise kirjutada vabas vormis, kelle heaks sooviksid töötada) kui ka IT ja telekommunikatsiooni valdkonnas.

"Oleme Elisas pikalt ja süsteemselt tegelenud uudsete tööviiside juurutamisega, mille osad on nii paindlik tööaeg kui ka areng läbi tööst õppimise. Kui inimesed on tööl motiveeritud ja rõõmsad, loob see ka hea sisekliima," kommenteeris Elisa Eesti personalijuht Kaija Teemägi.

Tööportaali CV-Online läbiviidud uuringus küsiti eraldi ka atraktiivsemate tööandjane kohta IT ja telekommunikatsiooni sektoris. Esikümnesse jõudsid Elisa Eesti AS, Telia Eesti AS, Pipedrive OÜ, Skype Technologies OÜ, Apollo Kino OÜ, Veriff OÜ, Playtech Estonia OÜ, Nortal AS ja Bolt Technology OÜ.

CV-Online´i turundusjuhi Maris Viirese sõnul soovisid nad paremini mõista, milliseid kriteeriume inimesed tööandja valikul enim hindavad ning palusid seetõttu vastajatel kirjeldada, mis on nende jaoks ihaldusväärseima tööandja valikul oluline.

"Värbamises räägime üha enam tööandja brändingust ja tugevast väärtuspakkumisest ning meie soov CV-Online´i meeskonnaga on konsulteerida tööandjaid juba varajases värbamisprotsessis, kuidas muutuda tööotsija silmis atraktiivsemaks. Otsime koos vastuseid, mis on inimeste jaoks lisaks palgale veel oluline," kommenteeris ta.

19 valikukriteeriumi hulgast tõid vastajad välja tähtsuse järjekorras seitse peamist: motiveeriv palk ja lisahüved, hea sisekliima (toredad kolleegid), paindlik töökorraldus, head arenguvõimalused (koolitused, mentorlus, coaching), heade tulemuste märkamine ja tunnustamine, töötajate tervise eest hoolitsemine.

Iga-aastase TOP tööandja uuringu viis CV-Online Estonia läbi vahemikus 26. november kuni 31. detsember. Selles selgitati välja kõige atraktiivsemad tööandjad Eestis, kelle heaks inimesed sooviksid töötada. Vastajad said märkida, milline ettevõte on nende arvates nii üldarvestuses kui erinevates ärisektorites kõige ihaldusväärsem ja lisada omapoolse põhjenduse. Kokku osales uuringus 2359 inimest ehk pea sama palju kui aasta varem.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755