Autor: Indrek Kald • 22. jaanuar 2020

USA miljardär Tim Draper rahastab eestlaste osalusega idufirmat

USA miljardärist riskikapitalist Tim Draper investeeris 3,5 miljonit dollarit eestlaste osalusega iduettevõttesse Draper Startup House, mis liidab eri riikides majutusteenusele kontoripinnad ja äriprogrammi.
Draper Startup House´i investor on teiste hulgas ka Rain Rannu juhitav riskikapitalifond Superangel.
Foto: Andras Kralla/Äripäev

Selleks ühendab Draper Startup House jõud rahvusvahelise ettevõtjatele suunatud hosteliketiga Tribe Theory, mille üks hostel asub Tallinnas. Keti ülejäänud hostelid asuvad Singapuris, Balil, Yangoonis, Manilas, Banagalores ja Lissabonis. Märtsis avatakse esimene hostel USAs Texase osariigis Austinis.

"Tim Draper mõistis meie kontseptsiooni ning tegi pakkumise jätkata koos Draper Startup House´i nime all laiema ökosüsteemi osana. See võimaldab meil oma visiooni ellu viia palju kiiremini," selgitas Singapurist alguse saanud Tribe Theory asutaja Vikram Bharati.

Draper Startup House´i varajase faasi investor on teiste hulgas ka Rain Rannu poolt juhitav riskikapitalifond Superangel. Ettevõtjatele hakkab Draper Startup House pakkuma inspireerivat elamise ja töötamise kohta koos toetava kogukonnaga.

"Usun, et nendes asukohtades üle maailma moodustub võimas kogukond, mis tuleb välja uuenduslike lahendustega ja viib need ka ellu. Draper Startup House pakub ettevõtjatele tuge ja vahendeid nende ideede ellu rakendamisel," põhjendas Tim Draper oma investeerimisotsust.

Lisaks majutusele lubab Draper Startup House ettevõtjatele ka abi. Nii on igas hosteli asukohas ka töötegemise võimalused ning pakutakse ettevõtjaile suunatud programme.

Samuti on sealtkaudu võimalik pääseda ligi kapitalile. Ainuüksi Tim Draperi osalusega on 23 riskikapitali fondi, millele on nüüd läbi Draper Startup House´i ettevõtjatel parem juurdepääs.

Draper Startup House uuendab traditsioonilist majutussektori ärimudelit, luues läbi kogukonna ja äriprogrammi lisaväärtust uue põlvkonna ettevõtjatele. Firma visiooniks on läbi uute kontaktide ja inspiratsiooni võimendada miljoni ettevõtja ärisid aastaks 2030.

Tim Draper on tunnustatud riskikapitalist ja Draper Ecosystemi looja. Draper Ecosystem jäljendab iduettevõtluse elutsükli viit alustala ideest kuni ülemaailmse laienemiseni.

Draper on olnud varajases faasis investor 30 ükssarvikus ehk üle miljardi dollari väärtusega ettevõttes, muuhulgas Hotmail, Baidu, Tesla, Skype, SpaceX ja Bitcoin. Tim Draper on Eesti e-resident ja esinenud Eestis tehnoloogiakonverentsil Latitude59.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755