Autor: Indrek Kald • 23. jaanuar 2020

Uus iduettevõtete andmebaas sisaldab infot tuhande Eesti firma kohta

Startup Estonia tuli välja uuendatud idufirmade andmebaasiga, mis annab senisest täpsema ülevaate siin tegutsevatest iduettevõtetest ja kogu sektoris toimuvast.
Andmebaasis on info pea tuhande Eesti idufirma kohta.
Foto: Startup Estonia

"Oleme Eesti idufirmade andmeid hallanud umbes kolm aastat, kuid nüüd viisime parima teadmise järgmisele tasemele, võttes kasutusele ka uue kaasaegse platvormi. Meile teadaolevalt on Eesti andmebaas nüüd kõige laiapõhjalisem startup-andmebaas maailmas," sõnas Startup Estonia juht Maarika Truu.

Bolti kaasasutaja ja Eesti startupjuhtide klubi presidendi Martin Villigi sõnul loob uus andmebaas eelduse startup-kogukonna tugevdamiseks ja iduettevõtete kasvuks. "Startup-sektor on viimastel aastatel kasvanud keskmiselt 30% aastas ning see annab olulise panuse Eesti majandusse. Andmebaas loob tugeva aluse kasvu jätkumiseks – andmebaasiga liitunud iduettevõtted on nähtavad nii potentsiaalsetele investoritele, koostööpartneritele ja klientidele kui ka kogu kogukonnale," ütles ta.

Startup Estonia hallatavas andmebaasis on 988 startuppi, mis on ligi kaks korda enam võrreldes varasemaga. "Meie andmete kogumise meetodid on oluliselt paranenud ning kasvanud on nii andmebaasis olevate startuppide hulk kui ka kogutud andmete kvaliteet," selgitas Truu.

Andmebaasi andmete aluseks on iduettevõtete poolt esitatud andmed, Startup Estonia poolt avalikest allikatest kokku koondatud info ning maksu- ja tolliameti andmed. Tänu uuele platvormile saavad ka iduettevõtted ise oma andmeid hõlpsasti uuendada ja täiendada ning kogukonnaga liituda, et hoida ennast kursis startup-maailmas toimuvaga.

Startup Estonia kodulehel on andmebaas kõige populaarsem alamleht, mida külastab umbes 15 000 kasutajat kuus. "Kõigile huvilistele avatud andmebaas kinnitab, et siinne idusektor on avatud ning igal huvilisel on võimalik vabalt andmebaasi kaudu kohalike iduettevõtetega tutvuda ja sektori arengul silma peal hoida," lisas Maarika Truu.

Andmebaasist leiab nii iduettevõtte nime, registrikoodi ja asutamise aasta kui ka täpsemaid andmeid tegutsemissektori ja kasutatavate tehnoloogiate kohta, toodete ja teenuste kirjeldusi, infot töötajate arvu ja makstud tööjõumaksude, käibe ja investeeringute kohta ning palju muud.

Startup Estonia teeb andmebaasi põhjal statistilisi ülevaateid, kuid ka kasutajad ise saavad luua enda vajadustele vastavad raportid, kasutades selleks erinevaid filtreid. Ettevõtteid saab filtreerida tegutsemissektori ja kasutatavate tehnoloogiate, ärimudeli ja arengustaadiumi alusel.

Andmebaasi on kokkuleppeliselt sisse kantud iduettevõtted, mis on tegutsenud kuni kümme aastat (k.a.) ning mis on orienteeritud kiirele globaalsele kasvule, mille toode või teenus ja ärimudel on globaalselt skaleeritav.

Startup Estonia ühendab ja toetab Eesti iduettevõtjaid. Startup Estonia on riiklik programm Eesti iduettevõtete ökosüsteemi arendamiseks, andes tõuke nende tekkimiseks ning rahvusvahelisteks edulugudeks saamiseks. Startup Estonia programmi viib ellu KredEx.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474