Autor: Indrek Kald • 24. jaanuar 2020

Kahjumit oodanud Eesti IT-firma lõpetas eelmise aasta 300 000eurose kasumiga

Eesti IT-firma Datafox kasvatas eelmisel aastal müügitulu üle 40%, enam kui viie miljoni euroni. Eeldatud kahjumi asemel lõpetati aasta pea 300 000euroses kasumis.
Datafoxi juhatuse liige ja finantsjuht Risto Kiilberg.
Foto: Datafox

Datafoxi juhatuse liikme ja finantsjuhi Risto Kiilbergi sõnul on ettevõte viimastel aastatel jõuliselt panustanud püsiteenuste osakaalu kasvatamisse, mis suurendas mullu selle segmendi klientide arvu 50%. "Samas tempos kasvas ka püsiteenuste käive, ulatudes mullu 1,3 miljoni euroni," lausus ta.

Finantsjuhi hinnangul oli üllatuslik ettevõtte ärikasumi kasv ligikaudu 22%. "Pigem ootasime väikest kahjumit, kuna oleme viimastel aastatel investeerinud pool miljonit eurot uutesse IT-seadmetesse teenustepõhiste IT-lahenduste (ITaaS) pakkumiseks klientidele, asutanud tarkvaraarendusega tegeleva tütarettevõtte Datafox Software Engineering ning suurendanud töötajate arvu 14-lt 25ni," selgitas Kiilberg.

"Eeldame, et meie strateegilised investeeringud kasvatavad kuutasupõhiste IT-lahenduste käivet ja ettevõtte kasumit märkimisväärselt ka järgnevatel aastatel," lisas ta.

Lõviosa 5,2 miljoni euroni ulatunud tulude suurenemisest tuli poole võrra kasvanud püsiteenuste käibest. Ettevõtte ärikasum suurenes mullu peaaegu 22%, ulatudes 294 000 euroni.

Eelmisel aastal investeeris Datafox mitmesse uude tegevusvaldkonda, luues lisaks olemasolevatele meeskondadele ettevõttega liitunud ekspertidest küberturvalisuse tiimi, arvutivõrkude tiimi ning kommunikatsiooni- ja klienditeeninduslahenduste tiimi. Datafox OÜ töötajate arv kasvas 25ni, mis tingis lisainvesteeringud uue ja senisest kaks korda suurema kontori sisustamisse.

Lisaks asutati eelmise aasta märtsis koos rahvusvahelise tarkvaraarenduse outsourcing-firmaga Qualito ühisettevõte Datafox Software Engineering, et pakkuda klientidele tarkvaraarendust ning kogu IT-spektrit hõlmavaid täislahendusi. Asutatava ühisettevõtte arendusteenuseid hakati Eestis müüma Datafoxi ning välismaal Qualito kaubamärgi all. Loodav ühisettevõte keskendub esmalt Eesti, Suurbritannia, Rootsi ja Saksamaa turgudele, pakkudes tarkvaraarendust eeskätt mängunduse, finantstehnoloogia ja e-kaubanduse valdkonnas.

Seitsmendat aastat tegutsev Datafox on kodumaisel kapitalil põhinev IT-ettevõte. Datafox pakub üle Eesti IT-taristu tugi- ja haldusteenuseid, andme- ja serverikeskuse lahendusi, tarkvara, infosüsteeme ja kommunikatsioonilahendusi pilveteenusena, võrgu- ja WiFi-lahendusi, nutitöökohti ja -kontoreid, IT-turvalisuse teenuseid ning tarkvaraarendust.

Igapäevaselt on ettevõtte hallata ligi 1500 tööjaama, 250 serverit ja andmehoidlat ning kümneid IP-põhiseid kommunikatsioonilahendusi, turvalahendusi, klienditeeninduse süsteeme ja pilveteenuseid.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755