Autor: Indrek Kald • 29. jaanuar 2020

Telia aastakäive kasvas 5%, seejuures IT-äris 15%

Telia Eesti mullune müügitulu ulatus 315 miljoni euroni, kasvades aastaga 5%. Seejuures näitas ettevõte kasvu kõigis fookusvaldkondades, eriti kiire oli kasv aga IT-äris.
Telia Eesti juht Robert Pajos.
Foto: Eero Vabamägi

Täpsemalt suurenes Telia IT-äri eelmisel aastal 15% ning IT-teenuste kuine käive ületas miljoni euro piiri. "Täna saame öelda, et IT-teenused on kasvanud ettevõtte telekommunikatsiooni teenuste kõrval arvestatava mahuga ärivaldkonnaks," märkis Telia Eesti juhatuse esimees Robert Pajos.

Telia üks selgeid fookusi on tema sõnul investeeringud võrkude ja teenuste arendamisse. "Hea meel on näha, et kasvu näitavad nii klientide rahulolu kui erinevate teenuste kasutamine," kommenteeris Pajos. Ta rõhutas, et Telia investeerib kohalikule turule suurusjärgus 50 miljonit eurot aastas.

Telia mobiililiitumiste arv ulatus 2019. aasta lõpus 1,068 miljonini, mida on 80 000 liitumise võrra enam kui aasta tagasi.

Tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve ameti poolt eelmisel aastal läbi viidud mõõtmised näitasid, et Telia 4G-võrgus on kasvanud mobiilse interneti alla- ja üleslaadimise kiirused. Fikseeritud mõõtekohtades ulatus Telia 4G-võrgu keskmine allalaadimiskiirus 125,4 megabitini sekundis, mis oli 2018. aasta algusega võrreldes 66% kõrgem. Seejuures Tallinnas paranes tulemus enam kui kaks korda, ulatudes 108 megabitini sekundis. Kõrgeim keskmine kiirus oli ameti andmeil aga Elisa Eestil.

Telia interneti püsiühendust kasutas eelmise aasta lõpu seisuga 244 000 majapidamist, neist enam kui 100 000 ühendust optilisel kaablil, mis võimaldab tarbida koduinterneti kiirusi kuni 1 Gbit/s. Telia TV-teenust kasutas läinud aasta lõpu seisuga 212 000 majapidamist.

Telia Eestis töötab enam kui 1600 inimest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474