Autor: Indrek Kald • 4. veebruar 2020

Tarkvararike põhjustas kogu linnas veekatkestuse

Eelmise neljapäeva õhtul Kuressaare piirkonna tarbijate enam kui tunniks veeta jäämise põhjustas rike veetöötlusjaama automaatika tarkvaras.
Poolteist tundi veevarustus terves Kuressaare piirkonnas sisuliselt puudus.
Foto: Erik Prozes

Kuressaare Veevärgi juhatuse liige Ain Saaremäel rääkis Meie Maale, et veesurve kadumise pärast tööpäeva lõppu põhjustas automaatika poolt Unimäe veetöötlusjaamas pumba välja lülitamine ning automaatikat juhtivale tarkvarale tuli teha taaskäivitus.

"Kokku võis olla ehk umbes poolteist tundi sellist aega, mille jooksul veejaamast vett välja ei läinud ja veevarustus terves Kuressaare piirkonnas sisuliselt puudus," tõdes ta.

"Sageli selliseid rikkeid ette ei tule, viimane taoline juhtum oli ehk kolm aastat tagasi," meenutas Saaremäel. Tema sõnul on veevärgil plaanis tulevikus teha veetöötlusjaama veel üks varuliin tarkvara juhtimiseks.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755