Autor: Indrek Kald • 5. veebruar 2020

Algab Eesti esimene personalijuhtimise häkaton

Personalijuhtimise ühing PARE ja ettevõtluskõrgkool Mainor korraldavad täna-homme Eesti esimese personalijuhtimise häkatoni, kus otsitakse lahendusi teiste seas G4Si, Nortali, häirekeskuse, SOL Balticsi ja ABB probleemidele.
PARE tegevjuht Kärt Kinnas.
Foto: Meeli Küttim

Häkivad tudengid kõigist Eesti suurematest kõrgkoolidest – esindatud on TalTech, Tallinna Ülikool, Tartu Ülikool, ettevõtluskõrgkool Mainor, Tallinna majanduskool.

Kohtunikepaneelis annavad tudengite tööle hinnangu PARE juhatuse liige Ilona Lott, Mainor Ülemiste juht Margus Nõlvak, tööandjate keskliidu volikogu esinaine ja Cirkle K juht Kai Realo, parim juht 2019 ja Apollo grupi juht Jaanus Vihand, mõjukaim personalijuht 2019 ja Elisa personalijuht Kaija Teemägi.

Ürituse kaaskorraldaja, ettevõtluskõrgkooli Mainor turundusjuhi Gerly Tuisu sõnul on eesmärk edendada ettevõtete ja kõrgkoolide vahelist koostööd.

"Häkatoni käigus loovad meeskonnad nii avaliku kui erasektori organisatsioonide probleemidele uuendatud tööprotsessi idee või esialgse tehnoloogilise lahenduse, mis aitaks juhtimiskvaliteedi uuele tasemele viia. Väga oluline, et tudengid mõistaksid, millised on need aktuaalsed teemad, millega ettevõtetes igapäevaselt tegeletakse ning tooksid organisatsioonidesse värskeid ideid ja uudseid lahendusi," selgitas ta.

PARE tegevjuhi Kärt Kinnase sõnul tähendavad tööjõu nappus, põlvkondade erinevad ootused ning tehnoloogia areng inimeste juhtimises suuri väljakutseid. "Et olla tööealise elanikkonna hulgas eelistatud tööandja, tuleb ajaga kaasas käia," ütles Kinnas.

Ettevõtted ootavad tema sõnul häkatonilt uudseid lahendusi värbamise ja tööandja brändinguga seotud väljakutsetele, samuti töötajate motiveerimiseks ning uute inimeste sisseelamise korraldamiseks.

"Lisaks traditsioonilistele personaliküsimustele on laual ka viimasel ajal fookusesse tõusnud vaimse tervise hoidmine ja z-generatsiooni inspireerimine," lisas Kinnas pressiteates.

Häkaton toimub täna kell 16-21 ja homme kell 9-22 Suur-Sõjamäel ettevõtluskõrgkoolis Mainor.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755