Autor: Indrek Kald • 5. veebruar 2020

Kuu aja eest riigitööst loobunud RIA asejuht teatas uue töökoha

Aasta lõpus riigi infosüsteemi ameti (RIA) asedirektori kohast loobunud Andrus Kaarelson sai Eesti finantstehnoloogia ettevõtte AS Fitek uueks tegevjuhiks.
Andrus Kaarelson sai Eesti finantstehnoloogia ettevõtte AS Fitek uueks tegevjuhiks.
Foto: Fitek

RIAs vastutas Kaarelson pea kolme aasta jooksul riigi kesksete IT-platvormide ja e-teenuste strateegia ning arenduste elluviimise eest.

"Tegu on äärmiselt ambitsioonika ettevõttega, kes on seadnud eesmärgiks viia Eestist pärit finantstehingute automatiseerimise lahendused Euroopa riikidesse. Tahan kindlustada ja hoida Fiteki turuliidri positsiooni digitaalsete arvelahenduste valdkonnas ning kasvatada uut makse- ja finantseerimisteenuste äri Eesti turul," kommenteeris Kaarelson uut töökohta.

Fitek Grupi juht Mait Sooaru tunnustas Kaarelsoni pikaajalist kogemust tehnoloogiaga tihedalt seotud valdkondades. "Andrus on professionaalne, enda võimekust tõestanud juht, kes suudab keeruka tehnoloogiamaailma lihtsaks lahti mõtestada ning aitab meie ambitsioonikaid plaane realiseerida," märkis ta.

"Fitek Grupi ettevõtted arenevad kiiresti ja me suurendame investeeringuid tootearendusse ning uute turgude hõlvamisse," lisas Sooaru pressiteates.

Möödunud aasta suvel läks Eesti avalik sektori üle täielikule e-arveldusele. Andrus Kaarelson kinnitas, et sellised muudatused on lähiaastail toimumas ka mujal Euroopas ning Fitek tahab olla neil turgudel kohal õigel ajal.

"Meie laienemisplaane toetab eelmisel aastal jõustunud Euroopa liidu direktiiv, mille kohaselt liikmesriikide avaliku sektori institutsioonid ei saa enam keelduda e-arve vastuvõtmisest," sõnas ta.

ASi Fitek üheksa aastat juhtinud Karl-Eric Schneider asub rahvusvahelisele tööle Fitek Grupi makselahenduste ärijuhina.

1972 Pärnus sündinud Andrus Kaarelson õppis tehnikaülikoolis telekommunikatsiooni ja sai Estonian Business Schoolist rahvusvahelise ärijuhtimise magistrikraadi. Enne riigi infosüsteemide ametit oli Kaarelson Elisa Eesti AS juhatuse liige ja tehnoloogiaüksuse juht, tegeledes seal strateegia, investeeringute planeerimise, teenuste- ja võrguarendusega.

Fitek kuulub finantstehnoloogia lahendusi pakkuvasse Fitek Gruppi, mis tegutseb Eestis, Lätis, Leedus, Slovakkias, Serbias ning Bosnias ja Hertsegoviinas. Belgia ettevõttele UnifiedPost kuuluv Fitek Grupp annab tööd 280 inimesele, grupi käive on üle 21 miljoni euro.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052