Autor: Indrek Kald • 6. veebruar 2020

Eesti haagisetootja avas automaatse müügipunkti ning plaanib seda IT-lahendust ka eksportida

Tartumaal alustas tegevust Põhjamaades ainulaadne iseteenindusega haagiste müügipunkt, mis võimaldab ööpäevaringselt ja ilma teenindaja abita soetada Respo järelhaagiseid. Ettevõte plaanib selle teenusega minna ka muudesse riikidesse.
Haagisetootja Respo IT-arenduste juht Kaarel Matsin uue 24/7 automaatse müügipunkti ees.
Foto: Respo

"Autosid veel iseteenindusest osta ei saa, aga haagiseid nüüd juba saab," märkis Eesti ühe suurema haagisetootja Respo IT-arenduste juht Kaarel Matsin.

Esimene kuue automaatse müügijaamaga iseteenindus asub Tartumaal Tõrvandis Respo enda esinduse juures, kuid plaanis on iseteenindus avada ka Tallinnas. Lähiaasta perspektiivis on kavas uudne teenus viia ka üle riigipiiride.

"Iseteeninduspunktide paigaldamine väljapoole Eestit on pisut keerukam. Meie poolt on valmisolek küll olemas, kuid takistuseks võib saada müügiprotsessi reguleerivate seaduste erisus ja isikutuvastusvõimekus teistes riikides. Eesti on oma hästi toimiva isikutuvastussüsteemiga siin teistele riikidele tugevaks eeskujuks," märkis Matsin.

Haagisetootja Respo on tema sõnul viimased kümmekond aastat pidevalt investeerinud nii tootmise kui ka müügi automatiseerimisse.

"Püüame sammu pidada tehnoloogilise innovatsiooniga. See on seadnud kõrgemad nõudmised tootmisele ja muutnud ka klientide ootusi. Tänaseid teenuseid iseloomustab kiire ja mugav kättesaadavus ning seda eesmärki kannab ka haagiste iseteenindus," märkis Kaarel Matsin.

Eelnevalt on ettevõte loonud haagiste jagamisteenuse platvormi, mis on kasutamiseks avatud ning millega nüüd on liidestatud ka haagiste iseteenindus. Hetkel keskendub Respo müügijaamade arendusele.

Haagise soetamine iseteenindusest on lihtne: toote saab eelnevalt veebilehel välja valida, selle pangalingi kaudu ära osta ning seejärel haagise iseteeninduspunktis vastavalt saadud juhistele vabastada. Omanikuvahetus algatatakse maanteeameti e-keskkonnas hiljemalt järgmisel tööpäeval.

Iseteenindusjaamas on valik populaarsematest haagisemudelitest, mis on juba registreeritud ning valmis kohe liikluses osalema.

Haagisemüügi iseteenindusjaamad on osa Respo pikaajalisest arenguplaanist, mida toetab 35% ulatuses ka Euroopa regionaalarengu fond.

Ain Antonsi ja Annes Koppeli loodud Respo toodab Tartumaal peamiselt sõiduauto- ja soojakhaagiseid ning ainsana Eestis ka minikaravane seeriatoodanguna. 128 töötajaga ettevõte toodab aastas üle 12 000 haagise ja on suurim haagisemüüja Eestis ning Soomes. Ettevõtte müügitulu oli mullu 18,2 miljonit eurot.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755