Autor: Indrek Kald • 6. veebruar 2020

Koosolekudisainerid otsivad Eestis viise veebikohtumiste efektiivsemaks muutmiseks

Tänasest Eestis kogunevad kümne riigi koosolekudisainerid otsivad mitmepäevase ürituse raames uusi viise veebikohtumiste efektiivsemaks muutmiseks.
Practicum 2020 raames otsitakse uusi viise veebikohtumiste efektiivsemaks muutmiseks.
Foto: Pixabay

48tunnise maratonnõupidamise raames püütakse mõelda välja lahendusi, kuidas pidada efektiivsemaid koosolekuid. Koosolekudisainerite aastakohtumine Practicum 2020 toimub Eestis koosolekuruumide vahendusplatvormi MySpotit eestvedamisel.

"Koosolekutele heidetakse peamiselt ette aja ja raha raiskamist, aga samas pole seni keegi suutnud välja mõelda koosolekutest tõhusamat juhtimismeetodit. Järelikult tuleb töötada koosolekute sisu kallal, et saada need efektiivsemaks, lühemaks, kaasavamaks ja eesmärgipärasemaks," selgitas Myspotiti asutaja Hardi Kinnas.

"Viinistus töötame eelkõige sisuliste lahendustega, sest kõige suurem raiskamine on seotud sellega, et koosolekud pole ette valmistatud osalejate profiilist ja nõupidamise eesmärgist tulenevalt, neile ei läheneta metoodiliselt ja sageli ei kasutata tehnoloogilisi tööriistu, mis aitavad muuta koosolekuid tõhusamaks," märkis ta.

Hardi Kinnas lisas, et kuna koosolekudisainerid kohtuvad vaid kord aastas, tuleb sellest võtta maksimum. "Practicum kestab neljapäevast laupäevani ja sarnaselt iduettevõtete häkatonidele töötame välja reaalselt kasutatavaid lahendusi," sõnas ta.

Practicum 2020 raames töötatakse peamiselt kaht tüüpi koosolekutega – esiteks otsitakse uusi viise veebikohtumiste efektiivsemaks muutmiseks ja teiseks võetakse ette kliimakonverentsid.

"Oluline teema on online-koosolekud, millest on saanud rahvusvaheliste äride igapäevane töövahend. Ekraani vahendusel on võrreldes tavakoosolekuga veelgi keerulisem hoida osalejate erksat tähelepanu ja saavutada vajalik kaasatus ning eesmärgid," selgitas Kinnas.

Hollandi ettevõtte MindMeeting looja ja koosolekute disainer Eric de Groot rõhutas neli aastat tagasi esimesena vajadust koosolekute kujundamise valdkonna teadus- ja arendustegevuse järele. Selle tulemusena asutati Practicum, mis on kord aastas toimuv rahvusvaheline koosolekudisainerite kokkusaamine, kus täiendatakse erinevate koosolekulahenduste teadmistebaasi. Üritus on sõltumatu ning seal ei toimu ärilist tegevust.

Practicum 2020 toimub Tallinna lähedal Viinistu külas ning rahvusvahelise transpordiplatvormi Bolt kontorites. Üritus algab 6. veebruari pärastlõunal ning lõppeb 8. veebruari õhtul. Kohale tulevad koosolekudisainerid Hispaaniast, Taiwanist, USAst, Taanist, Ecuadorist, Hollandist, Indiast, Itaaliast ja Austriast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755