Autor: Indrek Kald • 18. veebruar 2020

Elisa Eesti uue maja arhitekt: hoone on kavandatud nagu rätsepaülikond

2023. aastal valmiva Elisa tegevuspõhise kontori arhitektuurikonkursi võitnud Hanno Grossschmidti sõnul lähtusid nad Elisa tegevuste struktuurist ja kavandasid hoone nagu rätsepaülikonna.
Tallinnas Paldiski maantee ääres asuva Hipodroomi ärilinnaku ankurrentnik on Elisa.
Foto: HGA

Uue Elisa kontori ja kogu Hipodroomi ärikvartali arhitektuurilahenduse autor on arhitektuuribüroo HGA (Hayashi ja Grossschmidt). Võitjate kinnitusel võtsid nad aluseks Elisa visiooni.

"Hoone on kavandatud nagu rätsepaülikond – täpselt Elisa jaoks. Maja kui ruumiline keskkond on orgaaniline osa ettevõtte vaibist ja igapäevatööst, väärtustest ning sõnumite edastamisest," sõnas ta.

Elisa halduse valdkonna juht Meelis Jurn selgitas, et võitja arvestas nii nende kui ka arendaja ühise nägemusega. "Võidutöö vastab kontseptsioonis Elisa ootustele. Meile on oluline võimalikult avar ja suur korruse pind, et nutikalt lahendatud sisearhitektuuriga soodustada töötajate omavahelist suhtlust ja ettevõtteülest kommunikatsiooni," kinnitas ta.

Tallinnas Paldiski maantee ääres asuvat Hipodroomi ärilinnakut arendab EKE AS. Sinna on kavandatud kuni neli ärihoonet ja parkimismaja. Linnaku ankurrentnik on Elisa. Üle tänava asub Telia Eesti peakorter.

Meelis Jurni sõnul käib arhitektuursete lahenduste ja detailide peenhäälestamine koostöös arendaja ja arhitektidega ja lõpptulemust näeb hiljem. Ta rõhutas, et võidutöö näol on tegemist alles esialgse visiooniga.

"Soovime luua tuleviku trende arvestava keskkonnasõbraliku töökeskkonna, kasutades selleks uudseid tehnilisi lahendusi nii igapäevatöö korraldamisel kui kontoriruumide haldamisel," märkis ta.

Jurn lisas, et hetkel käib konkurss sisekujunduse partneri leidmiseks. "Hindame praegu proovitöid. Võitja loodame välja kuulutada lähinädalatel. Seejärel hakkavad suuremad pusletükid paika loksuma ja tervikpilt tulevasest kontorist vormuma," ütles Jurn.

Hipodroomi ärikvartali arendaja EKE ASi arendusjuhi Karl Aderi sõnul jäi konkursil sõelale kaks tugevamat tööd, mille vahel valiti. "HGA töö oli arhitektuurselt parim ja mahult ning asendiplaanilt optimaalseim lahendus," sõnas ta.

Komisjon jälgis muuhulgas lahenduste originaalsust, efektiivsust ja sobivust keskkonda, samuti äripindade planeeringute funktsionaalsust, tehniliste lahenduste lihtsust, ökonoomsust ja energiatõhusust.

Aderi sõnul nõuavad osad ehituslikud küsimused kallima hinnaklassi lahendusi, kui turul leiduv lihtsam lahendus võimaldaks.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755