Autor: Indrek Kald • 2. märts 2020

Allan Martinsoni idufirma hakkas e-residentidele pangakontot pakkuma

Eesti e-residentide teenusepakkuja Xolo tõi koostöös Saksa pangaga Wirecard turule pangandusteenuse, mille abil e-residendid saavad avada pangakonto Eestit külastamata.

Xolo juht Allan Martinson.
Foto: Ivar Kuldver

Xolo teatel saavad nende ettevõtte kaudu Eestis ettevõtet asutavad e-residendid Saksamaa IBANiga pangakonto ja deebetkaardi ilma pangakontorit külastamata. Kõik vajalikud pangatehingud tehakse läbi Xolo virtuaalse äriplatvormi.

Ettevõte täpsustas, et kogu pangakonto loomise protsess koos kliendi videotuvastusega toimub virtuaalselt – arve avatakse 48 tunni jooksul ning pangakaart saadetakse kliendile postiga.

Xolo teatel on nende platvormil end registreerinud üle 30 000 üksikettevõtja rohkem kui sajast riigist. Umbes 3000 neist on avanud Xolo kaudu Eesti osaühingu.

Xolo pakub teenust, mis sisaldab oma ettevõtte või seltsingu asutamist, pangandusteenust, veebipõhist äriplatvormi, integratsiooni riigi IT-teenustega ja automatiseeritud raamatupidamisteenust. Firmal on 80 töötajat Tallinnas ja Tartus.

Eelmisel aastal kaasas Allan Martinsoni juhitav Xolo kuus miljonit eurot kasvukapitali. Xolo teenis tunamullu 1,17 miljoni eurose müügitulu juures 1,42 miljonit eurot kahjumit.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755