Autor: Indrek Kald • 11. märts 2020

Atea IT-teenuste äri Eestis kasvas üle 20%

Norra börsifirma alla kuuluva Eesti IT-ettevõtte AS Atea müügikäive Eestis kasvas mullu veidi alla viie protsendi, samas firma teenusteäri suurenes enam kui viiendiku võrra.
Atea Eesti tegevjuht Ruslan Štšerbjuk.
Foto: Karen Harms

Atea müük Eestis ulatus eelmisel aastal 26,2 miljoni euroni, kasvades aastaga 4,6%.

Ettevõtte teatel panustasid nad mullu hoogsalt Eesti muuseumite digitaliseerimisse. Nii viidi Atea abiga ellu Paksu Margareeta, Lennusadama Lembitu installatsioon ja Hiiumaa Käina elamuskeskuse Tuuletorn digilahenduste projekt.

"Muuseumitele uue ja kaasaegse näo andmine on Atea jaoks põnev viis panustamaks digitaalse Eesti arengusse," sõnas Atea Eesti tegevjuht Ruslan Štšerbjuk.

Atea IT-teenuste äri kasvab Eestis mitmendat aasta järjest. Mullu oli kasv enam kui 20%. "Kasvule on kindlasti kaasa aidanud uued teenused, näiteks multimeedia valdkonnas. Samuti on edu taga hästi toimiv partnerite ja erinevate tootjate võrgustik ning professionaalne ja kogemustega meeskond," märkis Štšerbjuk pressiteates.

Norra börsifrma Atea käive kolmes Balti riigis kokku kasvas eelmisel aastal 6,6%, ulatudes 127,8 miljoni euroni. Ettevõtte käive seitsmel koduturul Põhja- ja Baltimaades oli kokku 3,7 miljardit eurot. IT-teenuseid ning täislahendusi pakub ettevõte võrdses osakaalus erasektorile ja avalikule sektorile.

Atea on esindatud Norras, Rootsis, Taanis, Soomes, Leedus, Lätis ja Eestis kokku 85 kontoriga. Eettevõttes töötab üle 7500 inimese, neist Eestis 70.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755