Autor: Indrek Kald • 13. märts 2020

Levikom lõpetas usalduse kaotuse tõttu koostöö Investoriteliiduga, kaasates nüüd ise raha

Levikom käivitas ettevõtte arengut finantseeriva kapitali kaasamiseks oma investeerimisüksuse, sooviga koguda viis miljonit eurot. Usalduse kaotuse tõttu lõpetati senine koostöö Investoriteliit.ee OÜga.
Levikom Eesti OÜ juht Peep Põldsamm.
Foto: Liis Treimann

Iseseisva investeerimisüksuse moodustamise tingis kohustuste mitte täitmine ettevõtte senise partneri Investoriteliit.ee OÜ poolt, mistõttu lõpetas Levikom nendega usalduse kaotuse ja huvide konflikti tõttu koostöö.

"Loodame ära kasutada ka praegust olukorda aktsiaturgudel, kus kapital on hakanud otsima väljundit vähem volatiilsetesse ja fikseeritud tootlusega varadesse, sealhulgas ka ettevõtete otseinvesteeringutesse, milleks Levikomi 24kuulised võlakirjad sobivad hästi," sõnas firma juhatuse liige Peep Põldsamm.

Levikomi uude üksusesse kuulub kolm investorsuhete ja -hankejuhti, kes on Põldsammi sõnul suutnud esimese tegevuskuuga tuua läbirääkimistesse üle 150 potentsiaalse investori kokku enam kui 2,5 miljoni euroses mahus.

Esimeses etapis on kaasamisel kaks miljonit eurot Nasdaqis registreeritud kaheaastase lunastustähtaja ja 12,5%se fikseeritud aastatootlusega tagamata võlakirjade suunatud emissiooni teel. Võlakirjade pakkumine algas mais 2019.

Seni tutvustas seda diili potentsiaalsetele investoritele Investoriteliit.ee. Paegu on Levikomil võimalik investoritele pakkuda veel võlakirju miljoni euro ulatuses.

Uue investeerimisüksuse esimene tegevuskuu tõestas Levikomi kinnitusel investorite suurt huvi pakutavate väärtpaberite vastu, mistõttu loodab Levikom teise poole emissioonimahust täita aprilli lõpuks. Levikomi võlakirjadesse saab investeerida alates 3000 eurost.

Ettevõtte tegevusplaani finantseerimiseks soovib Levikom kahes etapis, ajavahemikus 2019-21, kaasata vähemalt viis miljonit eurot väärtpaberite kohalikele investoritele suunatud mitte-avalike emissioonide teel.

Esimeses etapis kaasatud vahendeid vajab Levikom suure nõudluse tõttu tekkinud VirtuaalFiiber-internetivõrgu ja Levi-TVga liituda soovijate ootejärjekorra rahuldamiseks, sh investeeringuteks kliendiseadmetesse, võrguarenduseks ning klientide liitmiseks. Investeeringuid vajavad ka Levikomi asjade interneti võrk NORAnet ning nõudluse kasv erinevates turuvertikaalides uue põlvkonna 5G/IoT ärilahenduste järele.

Väärtpaberite emitendiks on ettevõtte emafirma Levikom Holding OÜ. Levikomi suunatud emissioon on kooskõlas väärtpaberituru seaduse ja ELi finantsturgude regulatsiooniga MiFID II. Tegemist ei ole avaliku pakkumisega väärtpaberituru seaduse tähenduses ning seetõttu ei ole vastav prospekt finantsinspektsioonis kinnitatud.

Toomas Peegi ja Peep Põldsammi loodud Levikomi peamised tegevussuunad on side-, asjade interneti (IoT) ja IT teenused.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755