Autor: Indrek Kald • 26. märts 2020

President teeb esimese virtuaalse maakonnavisiidi

President Kersti Kaljulaid teeb täna virtuaalse ringkäigu, et saada ülevaade kriisist ja selle vastastest meetmetest Võrumaal, kohtub kohaliku elu edendajatega ning annab Võru Gümnaasiumis koolitunni.
President Kersti Kaljulaid Kadriorus.
Foto: Andras Kralla

Virtuaalsel kohtumisel Võru linnajuhtidega räägitakse sellest, milliseid meetmeid on Võrus koroonaviirusest tingitud eriolukorraga seoses tarvitusele võetud ja kuidas hakkama saadakse. Linn on viiruse Lõuna-Eesti epitsenter, 25. märtsi hommiku seisuga oli Võru maakonnas 51 haigusjuhtu.

Kriis on mõjutanud nii ekspordiks kui siseturule tootvaid ettevõtteid ja erinevus seisneb vaid selles, et ühele on probleemiks tõrked rahvusvahelistes tarneahelates ja teisele inimeste vaba liikumise lakkamine.

Saetooteid valmistava ja oma toodangut rohkem kui 20 riigis müüva Toftani ning kitsekasvatusega tegeleva Andri-Peedo talu juhid räägivad presidendile kohalike ettevõtjate elust.

Lisaks muudele kohtumistele annab riigipea Võru gümnaasiumis abiturientidele ühiskonnaõpetuse koolitunni ja vastab õpilaste küsimustele.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052