Autor: Indrek Kald • 31. märts 2020

Pea kümnendik IKT-sektori töötajaist ei saa tööandjailt luba kodubürooks

Kuigi peaaegu kolmandik eestlasist teeb ajutiselt kaugtööd, on IKT-sektoris kaheksa protsenti töötajaid, kes sisuliselt võiks kodust töötada, ent tööandja ei luba seda.
Kõigile tööandjad kaugtööd ei võimalda, isegi kui töö iseloom seda lubaks.
Foto: Pixabay

30% töötajaist on ajutiselt tegemas kaugtööd, näitavad tööportaali CVKeskus.ee värske küsitluse tulemused, kuhu andis panuse üle 3000 inimese. Pisut enam kui kümnendikul (13%) neist oli kaugtöö võimalus ka varem ja iga kuues töötaja (17%) sai selle võimaluse tulenevalt ajutisest eriolukorrast.

"Uuringust joonistub selgelt välja, et kaugtööd on võimalik teha enamasti juhtidel, turundajatel, finantssektori- ja infotehnoloogiasektori töötajatel. Lisaks veel ka müügivaldkonna kontoritöötajatel ja assistentidel," kommenteeris CVKeskus.ee turundusjuht Henry Auväärt.

"On pisut üllatav, et ka mainitud valdkondades oli töötajaid, kes vastasid, et nende tööandjad ei luba praeguses olukorras kaugtööd rakendada. Näiteks 8% IT-sektori töötajatest tõi välja, et tööandja ei luba kodust töötada, kuigi töö iseloom võimaldaks seda," lisas Auväärt.

Kaugtööd on võimaldatud enim Tallinnas ja Tartus töötavatele inimestele, kus saab töökohast eemal viibides tööd teha vastavalt 32% ja 28% töötajatest. Mujal on kaugtööd võimalik teha umbes viiendikel töötajatest, sest suuresti on teistesse piirkondadesse koondunud sellised tööd, mida ei ole töötajate arvates võimalik kodust teha.

Kõige vähem tehakse hetkel tööd väljaspool töökohta Viljandimaal (17%) ja Lõuna-Eestis (Võru-, Valga- ja Põlvamaal), kus kaugtööd teeb 18% töötajatest. Pea pooled vastajad tõid neis piirkondades välja, et nende töö iseloom lihtsalt ei võimalda sellist töökorraldust rakendada.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052