Autor: Indrek Kald • 6. aprill 2020

Levira soovitus: TV vaatamine antenniga vähendab mobiilse interneti koormust

Vähendamaks tõrkeid mobiilse interneti kasutusega, soovitab Levira eriolukorra ajaks maale läinud inimestel vaadata teleprogramme antenniga üle digilevi võrgu.
Antenni paigaldamine eramaja katusele (pilt on illustratiivne).
Foto: Andras Kralla

Nii saab vähendada andmesidevõrkude koormust ning uudised ja meelelahutus jõuavad vaatajateni tõrgeteta ka kohtades, kus kaabliga internetiühendus puudub, teatas Levira.

Eriolukorra tõttu on mobiilse andmeside kasutus tõusnud tavapärasest kõrgemaks terves Eestis. Elisa andmeil on mobiilivõrgus päevane kogutarbimine kasvanud umbes kolmandiku ja ka õhtusel tipptunnil on näha kuni kümneprotsendilist koormuse tõusu.

"Levira mastide kaudu levib õhu teel telepilt üle terve Eesti ja normaaloludes on antenniga vaatajaid ligi 200 000. Praegu võiks neid olla palju rohkem, sest tehniliselt vaatajate arvule piire ei ole ning õhu kaudu leviv telepilt on saadaval ka kõrglahutusega HD-kvaliteedis," ütles Levira juhatuse esimees Tiit Tammiste ettevõtte teates.

Antenniga saab Eestis tasuta vaadata nelja vabalevi telekanalit – ETV, ETV2, ETV+ ning inglisekeelset uudistekanalit France24. Vabalevis olevate kanalite vaatamiseks ei pea liituma ühegi teenusepakkujaga ega sõlmima lepingut. Telepildi vastuvõtmiseks on vajalik antenn ning digiboks, juhul kui vajalik tuuner ei ole juba telerisse sisse ehitatud.

Eriolukorras jätkab Levira teenuste osutamist tavapäraselt ning tagatud on üleriigiline raadio- ja TV-levi, meediateenuste osutamine, andmekeskuse töö jm. Leviras on töökohtadel otseselt teenuste tagamisega seotud inimesed ning ülejäänud personal läks eriolukorra kehtestamisel üle kaugtööle. Levira juhatuse otsusega kestab kaugtöö režiim esialgu 1. maini ning ettevõte hindab olukorda iga kahe nädala tagant uuesti.

Digiteenuste ettevõte AS Levira toodab telesisu, aitab meediateenuste osutajatel telekanaleid kokku panna ning hoolitseb selle eest, et programmid oleksid eetris 24 tundi ööpäevas 365 päeva aastas. Levira on Eesti põhiline TV- ja raadiolevivõrkude operaator ja omab Eesti üht suuremat andmekeskust. Levira klientideks on rahvusvahelised ja kohalikud IT-ettevõtted ja meediateenuse osutajad.

Levira aktsionärid on Eesti riik ja Prantsuse telekommunikatsiooniettevõte TDF osalustega vastavalt 51% ja 49%.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755