Autor: Indrek Kald • 14. aprill 2020

Dubai kiirendi läbinud Eesti idu kaasas veerand miljonit eurot

Eesti tehisintellekti iduettevõte Visory läbis Araabia Ühendemiraatides kiirendiprogrammi ning kaasas Eesti ja rahvusvahelistelt investoritelt veerand miljonit eurot.
Visory tegevjuht Karen K Burns.
Foto: Visory

Visory arendab platvormi, mis kombineerib masinnägemise ja masinõppe tehnoloogiaid ning võimaldab linnadel teha andmepõhiseid otsuseid turvalisema elukeskkonna loomisel.

Ettevõtte tegevjuhi Karen K Burnsi sõnul töötavad nad lahenduse kallal, mis võimaldab luua väärtust linnadele ja linnakeskkonnaga seotud tehnoloogiaettevõtetele üle maailma. "Koroonakriis on pannud meid eriti kõvasti tööle selle nimel, et leida viise, kuidas saaksime avaliku sektori asutustele ja teenistujatele appi minna, et nad saaksid oma töös kiiremini häid otsuseid vastu võtta, kaitsmaks meid kõiki," selgitas ta.

Iduettevõtte loodud lahendus võimaldab muuhulgas sotsiaalse distantsi hoidmise, hügieenikäitumise ja seeläbi rahvatervise olukorra monitoorimist. Reaalajas kogutud andmetest johtuvalt on võimalik välja pakkuda ka erinevaid tegevusi pandeemiaga võitlemisel.

Visory sulges oma esimese rahastamisringi läbi Superangeli fondi. Superangeli partner Veljo Otsason tõi välja, et Visory meeskond on ambitsioonikas ja sügava masinnägemise taustaga ning neil on suur soov tuua positiivne muutus linna elukeskkondadesse.

"Visory on loonud unikaalse masinnägemise ja linnaanalüütika platvormi, mis annab linnadele ja ettevõtetele infot ja andmeid selle kohta, kuidas parandada linnakeskkonna elukvaliteeti, kasutajakogemust ja säästa loodust," ütles Otsason.

Visory loodud platvorm töötab anonümiseeritud videostriimidega, mida edastatakse liiklus- ja turvakaameratest, droonidelt ja muudest allikatest selleks, et võimaldada linnakeskkonnas toimetavatel asutustel ja ettevõtetel teha andmepõhiseid otsuseid reaalajas.

Masinõppel ja masinnägemisel põhinev platvorm analüüsib video- ning pildimaterjali ja käitumismustreid linnakeskkonnas, võimaldab liiklusobjektide klassifitseerimist ning dünaamiliselt nende trajektoori kaardistamist ja statistikat reaalajas.

Visory on värskelt lõpetanud ka maineka Dubai Future Foundationi kiirendi Araabia Ühendemiraatides, kuhu firma pääses enam kui 600 soovija hulgast.

Kiirendiprogrammi Dubai Future Foundation tulevikuplatvormide tegevdirektor Saeed Al Falasi rõhutas, et Dubai majanduse mitmekesistamiseks on tähtis toetada iduettevõtteid ning otsida lahendusi tööstus 4.0 väljakutsetele.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755