Autor: Indrek Kald • 21. aprill 2020

EKRE lõi riigikogus e-hääletamise läbipaistvaks muutmise toetusrühma, kuhu kuulub terve fraktsioon

Riigikogu liikmed moodustasid e-hääletamise läbipaistvaks muutmise toetusrühma, kuhu kuulub terve EKRE fraktsioon ning ainsana väljastpoolt Tarmo Kruusimäe Isamaast.
E-valimiste praegune süsteem pole kasutuskõlbulik, väidab toetusrühma juht Kert Kingo.
Foto: Liis Treimann

Riigikogus moodustati täna toetusrühm, mille eesmärgiks on elektroonilise hääletamise süsteemi kontrollitavaks, turvaliseks ja läbipaistvaks muutmise toetamine. Samuti kehtiva seadusandluse täiendamise ja muutmise algatuste toetamine, teatas parlamendi pressiteenistus.

Elektroonilise hääletamise läbipaistvaks ja usaldusväärseks muutmise toetusrühma esimehe Kert Kingo sõnul avaldas läinud aasta lõpus väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri algatatud e-valimiste töörühm koondraporti, mis sisaldas 25 probleemkohta ja ettepanekut e-valimiste süsteemi usaldusväärsuse tõstmiseks ja riskide haldamiseks.

"On selge, et süsteem, milles on sedavõrd palju probleeme, ei ole kasutuskõlbulik," ütles Kingo, kes väliskaubandus- ja IT-ministrina algatas e-valimiste töörühma.

"Elektrooniline hääletus peab saama usaldust tekitavaks, e-hääle liikumise protsess peab olema läbipaistev ja jälgitav ning seadused tuleb ühtlustada paberhääletuse teel hääle andmise protsessiga," selgitas Kingo toetusrühma eesmärke.

Lisaks Kert Kingole kuuluvad toetusrühma Uno Kaskpeit, Riho Breivel, Merry Aart, Leo Kunnas, Urmas Reitelmann, Peeter Ernits, Jaak Valge, Kai Rimmel, Kalle Grünthal, Helle-Moonika Helme, Ruuben Kaalep, Tiit Kala, Alar Laneman, Paul Puustusmaa, Urmas Espenberg, Henn Põlluaas, Anti Poolamets, Siim Pohlak EKREst ja Tarmo Kruusimäe Isamaast.

Riigikogus moodustatud parlamendirühmad aitavad riigikogu liikmeil suhelda teiste riikide parlamentidega, viia ellu välispoliitikat ja tutvustada Eestit mujal maailmas. Toetusrühmade kaudu saavad riigikogu liikmed ja fraktsioonid tõmmata tähelepanu konkreetsele teemale ning toetada ja kaitsta kitsama eluvaldkonna huve.

XIV riigikogu on moodustanud 66 parlamendirühma ja 72 toetusrühma.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755