Autor: Indrek Kald • 13. mai 2020

Eesti tahab müüa tuhandetele maailma väikestele lennujaamadele uudset IT-lahendust

ASid Lennuliiklusteenindus ja Cybernetica arendavad kaugjuhitavat lennujuhtimisteenuse lahendust, et müüa seda väiksematele lennujaamadele. Potentsiaalseid kliente on maailmas tuhandeid.
Irdtorni arendustegevused ning esmased rakendused toimuvad Eestis, pildil Tartu lennujaama lennujuhtimistorn.
Foto: Cybernetica
"Räägime siis lennuväljadest, mis on kasutatavad näiteks ainult suveperioodil (saared) või lennuväljadest, mis asuvad raskesti ligipääsevates kohtades. Majanduslik efekt on seda suurem, mida rohkem lennuvälju koondatakse ühte keskusesse – eeldatav võit tuleb lennujuhtide tööaja efektiivsemast kasutamisest," selgitas riigifirma Lennuliiklusteenindus (EANS) juht Ivar Värk.
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755