Autor: Indrek Kald • 21. mai 2020

RIA ülevaade: rünnati Elisat, Elroni, eKooli, SK ID Solutionsit, Luminori jt

Riigi infosüsteemi ameti teatel toimus hiljuti mitmeid DDoS- ehk teenustõkestusrünnakuid, mis mõjutasid reaalselt ka Eesti e-teenuste kättesaadavust. Taoliste rünnakute vastu saab tehniliste kaitsemeetmetega võidelda.
Teenustõkestusrünnakute vastu saab tehniliste kaitsemeetmetega võidelda.
Foto: Pixabay

Esmalt tabasid 3. ja 4. aprillil DDoS-rünnakud rämpsposti ja pahavara vastu võitleva Spamhause´i teenust, mille üht koopiat majutavad CERT-EE/riigivõrk. Riigivõrgus rakendatud kaitsemeetmete tagajärjel lakkas töötamast vananenud võrguseade, mistõttu oli ühendusprobleeme osadel riigivõrgu klientidel. Teiste seas oli häiritud digiretsepti töö.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755