Autor: Indrek Kald • 19. juuni 2020

RIA: küberpetturid on võtnud sihikule Eesti ettevõtete meilikontod

Viimaseil nädalail on riigi infosüsteemi ametile tulnud tavapärasest rohkem teateid juhtumitest, kus küberkurjategijad on saanud ligipääsu ettevõtete või asutuste meilikontodele ning saadavad nende nimel õngitsuskirju.
Näide petturite kasutatavast õngitsuslehest.
Foto: RIA

Riigi Infosüsteemi Ameti peadirektori asetäitja Lauri Aasmanni sõnul on õngitseja eesmärk saada kätte konto omaniku kasutajanimi ja parool, et nende abil uusi pettusi korraldada.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474