Autor: Indrek Kald • 2. juuli 2020

Riik kohustab omavalitsusi lubama oma ehitiste külge 5G saatjaid

Eesti on aasta lõpus võtmas üle eurodirektiivi, mis kohustab riiki ja omavalitsusi lubama enda ehitiste külge 5G saatjaid, ent eelnõusse on lisatud ERRi teatel ka tingimused, mille alusel võib omavalitsus saatja paigaldamist keelata.
Deutsche Telekomi 5G saatja hoone katusel Saksamaa Darmstadtis.
Foto: Wikipedia

Majandusministeeriumi sideosakonna juhataja Tõnu Nirgi sõnul pole tegu suurte mastidega ega antennidega, nagu oleme harjunud nägema hoonete katustel täna, pigem väikeste seadmetega, mis paigaldatakse näiteks tänavavalgustusposti või valgusfoori juurde ning mis on "peaaegu nähtamatu".

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755