Autor: Indrek Kald • 15. juuli 2020

TalTechis luuakse juba aastaid 5Gst sõltuvaid tooteid-teenuseid

Tallinna Tehnikaülikooli teadlased on aastaid töötanud toodete ja teenuste kallal, mis sõltuvad 5G-võrkude võimekusest, ent nende ehitus Eestis on takerdunud.
TalTechi teadusgrupp tegeleb isejuhtivate sõidukite ja autonoomsete süsteemide arenduse ja rakendamisega.
Foto: TalTech

"5G on asendamatu olukorras, kus side peab olema tagatud ilma viideteta, suurele hulgale kasutajatele ja seda ka mobiilselt. Ilma 5G-võrguta ei oleks võimalik nii meie isejuhtivate sõidukite projekt Iseauto kui ka kõik virtuaalreaalsuse tehnoloogial põhinevad algatused," sõnas tehnikaülikooli elektroonikainstituudi direktor Laur Lemendik.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755