Autor: Indrek Kald • 31. juuli 2020

Eesti eestvõttel rakendab EL esmakordselt kübersanktsioone. Süüdlased Venemaalt ja Hiinast

Euroopa Liit otsustas rakendada kübersanktsioonirežiimi kuue isiku ja kolme juriidilise üksuse suhtes, kes on olnud seotud ELi või selles paiknevate rahvusvaheliste organisatsioonide vastaste küberoperatsioonidega.
EL rakendas sanktsioone nelja Vene sõjaväeluure ohvitseri ja kahe hiinlase vastu.
Foto: Kim Kyung-Hoon/Reuters/Scanpix

See on esimene kord, kui EL rakendab 2019. aastal kinnitatud meetmeid, mille raames saab küberünnete korraldajatele seada reisipiiranguid ja külmutada rahalisi vahendeid. Eesti oli antud otsuse ettevalmistamisel juhtrollis koos väikese rühma ELi riikidega.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052