Autor: Indrek Kald • 5. oktoober 2020

Enamasti jäävad küberründe alla väikefirmad. See võib kaasa tuua firma tegevuse lõpetamise

Enamik küberrünnakutest toimub väikeste ja keskmise suurusega ettevõtete suunas, kinnitas riigi infosüsteemi ameti küberintsidentide käsitlemise osakonna CERT-EE juht Tõnu Tammer. Kuivõrd suur osa infost on talletatud digikujul, võib küberrünnak peatada terve firma tegevuse, lisas ta.
CERT-EE juht Tõnu Tammer.
Foto: RIA

Tammeri sõnul on paljud küberrünnakud automatiseeritud. "See tähendab, et kurjategija ründab samaaegselt suurt hulka ettevõtteid. Ka neid, millele alles hiljuti nende väiksuse tõttu tähelepanu poleks pööratud," selgitas ta.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052