Autor: Indrek Kald • 29. oktoober 2020

Hitiks kujunenud arvutimängu loojad said presidendilt preemia

Vabariigi presidendi kultuurirahastu noore kultuuritegelase 5000eurose preemia pälvisid mullu välja antud videomängu "Disco Elysium" loojad Robert Kurvitz ja Aleksander Rostov.
Lisaks arvestatavale müügitulule on mängu premeeritud ka oma valla olulisemate auhindadega.
Foto: Disco Elysium

"Kui väljendada mängu edu filmitööstuse keeles, siis võib öelda, et mäng võitis võõrkeelse filmi Oscari ja lisaks ka Veneetsia filmifestivali peaauhinna. Globaalne arvutimängutööstus on aga filmitööstuse rahalisest mahust kolm korda suurem, seega on tegemist väga mastaapse läbimurdega, mille muudab muuhulgas kaalukamaks asjaolu, et see valmis Eesti kapitali toel," selgitas kultuurirahastu nõukogu liige Meelis Oidsalu.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052