Autor: Indrek Kald • 26. november 2020

Testlio maksab kodus töötajatele iganädalast boonust

Tallinnas ja Tartus kontoreid omav mobiiliäppide testja OÜ Testlio maksab iganädalaselt oma töötajatele n-ö kodustöötamise boonust.
Testlio kaasasutaja Kristel Kruustük Äripäeva raadiostuudios, Elisa Eesti juhatuse liige Margus Vaino osales äritehnoloogia saates üle veebi.

See puudutab ka neid, kes juba enne koroonakriisi ja piiranguid kodust tööd tegid, kinnitas Testlio kaasasutaja Kristel Kruustük Äripäeva raadios äritehnoloogia saates.

"Et neil oleks väga hea hea internetiühendus, et neil oleks see õige setup ehk sul on tool, sul on kuvar, sul on kõik olemas, et sa saaksid hästi ja keskendunult kodust tööd teha," selgitas Kruustük boonuse mõtet.

Tema sõnul ei kannatanud Testlio tegevus kaugtööle ülemineku tõttu. "Seda ei täheldanud. Ma arvan, et see oli meie jaoks ka positiivne. Me saame ettevõttena tegutseda nii, et meie inimesed ei pea kontoris kohapeal istuma ning ma ei pea vaatama, kuidas nad üheksast viieni kontoris istuvad. Vaid ma annan neile eesmärgid ja sellest piisab," rääkis Kruustük.

Eestis asutatud Testlio on mobiiliäppe testiv ettevõte, kes teeb seda läbi oma globaalse testijate võrgustiku. "Meil on testijad täna üle maailma: Brasiilias, USAs, Ukrainas, Malaisias ja nemad toimetavad tegelikult kodust, kui testivad Testlio klientide äppe," märkis Kruustük.

Nende pea 10 000 testija jaoks koroonakriis ja sunnitud kodust töötamine midagi ei muutnud. "Teiselt poolt on Testlio tiim, kes tegeleb sellega, et meil oleks platvorm valmis arendatud, et meil oleks inimesed õnnelikud. Kõik see Testlio sisemine tiim läks kodukontorisse koroona ajal," lisas ta.

Tõsi, Testlio enam kui 90st töötajast umbes 20 inimest on USAs ning ka sealne tiim on olnud juba aegade algusest kodus töötav.

"Huvitav on see, et kui suvel hakkasid [nakatumise] numbrid jälle väiksemaks minema, me ka julgustasime inimesi töötama kontorist, kui keegi soovib. Aga väga vähe inimesi tuli kontorisse. Ka täna on samamoodi ehk kui muidu on Tallinna kontoris 60 inimest, siis nüüd on 2-7, olenevalt päevast. Aga pigem on hästi vähe inimesi kontoris. Kõigile meeldib see," rääkis Kristel Kruustük.

Äripäeva raadio äritehnoloogia saates osales Skype'i teel ka Elisa Eesti ärikliendiüksuse juht Margus Vaino. Koos Kristel Kruustükiga arutlesid nad ettevõtete tegevuse korraldamise ning juhtimise üle kaugtöö tingimusis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052