Autor: ITuudised.ee • 9. märts 2021

Teadusagentuur uuris satelliidiandmete kasutamist

Tõraveres asuv Tartu Ülikooli Tartu observatoorium oli uuringu peakorraldaja.
Foto: Meeli Küttim
Valminud on raport Eesti Teadusagentuuri tellitud uuringule, mis aitab laiemalt kasutusele võtta satelliidiandmeid ja kaugseiretehnoloogiaid ning parandada sellega mitut avalikku teenust.

Uuringu tulemused annavad võimaluse ennetada maastikutulekahjusid, neid võimalikult vara tuvastada ja kiiresti likvideerida. Ka saame edaspidi kaugseire abil efektiivsemalt jälgida rannikualade ja jõgede võimalike üleujutuste riske, tuvastada põllumajandusmaade kasutusviise ning kaardistada ja jälgida ehitustegevusi, seisab teadusagentuuri pressiteates.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755