Autor: Indrek Kald • 10. märts 2021

Üllatus: Eesti sai juba kuuenda ükssarviku

Londonis asuv idufirma Zego kaasas 150 miljonit dollarit, tõstes seeläbi oma väärtuse miljardi dollari piirist kõrgemale. Ettevõtte juht ning kaasasutaja on Sten Saar ja üheks põhiinvestoriks Taavet Hinrikus.
Zego juht ning kaasasutaja Sten Saar.
Foto: Alun Callender

Hiljuti telemaatika iduettevõtte Drivit ostnud Zego kavatseb lisaraha abil aktiivselt laieneda nii Euroopas kui mujal, samuti kasvatab tunnipõhist kindlustust pakkuv ettevõte töötajate arvu rohkem kui kahekordseks ehk enam kui 500ni.

"Viimane investeerimisring on väga oluline tähis Zego jaoks. Samas on see kõigest vaid järgmine samm, et anda võimendust äridele üle maailma," märkis Sten Saar. Wise'i kaasasutaja Taavet Hinrikus ütles varem, 2019. aastal Zegosse raha paigutades, et talle avaldab muljet ettevõtte kiirus uute kindlustustoodete väljalaskmisel ning turuosa haaramisel.

Kolm aastat tagasi kirjutas Äripäev, et Saar lõi koos kahe varasema kolleegiga idufirma Zego, mis vahendab liiklusvahendite tunnipõhist kommertskindlustust, pakkudes alternatiivi aastapõhisele lähenemisele.

Eelmised Eesti ükssarvikud ehk vähemalt miljard dollarit väärt idufirmad on olnud Skype, PlayTech, Wise, Bolt ja Pipedrive.

Loe pikemalt Äripäevast:

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474