Autor: ITuudised.ee • 1. aprill 2021

Riik loob sõrmejälgede ja näokujutiste andmekogu

Foto: Erik Prozes
Valitsus kiitis tänasel istungil heaks eelnõu riikliku automaatse biomeetrilise isikutuvastuse süsteemi andmekogu ehk ABISe loomiseks.

Siseministeeriumi eestvedamisel loodav ABIS võimaldab hõivata ja säilitada biomeetrilisi isikuandmeid – sõrmejälgi ja näokujutisi ning teha biomeetriliste andmete võrdlust. Tõhus isiku tuvastamine ja isikusamasuse kontrollimine aitab pettusi ennetada ja õiguskaitseorganitel kuritegusid lahendada avaldades nii positiivset mõju avalikule korrale kui ka julgeolekule, teatas ministeerium.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052