Autor: ITuudised.ee • 22. aprill 2021

Tartu Ülikool ja Bolt laiendavad koostööd isejuhtivate sõidukite alal

Tartu Ülikool ja Bolt sõlmisid 21. aprillil mahuka lepingu, et laiendada koostööd isejuhtivate sõidukite tehnoloogia arendamisel. Arvutiteaduse instituut suurendab märkimisväärselt isejuhtivate tehnoloogiate uurimisrühma, mis loob paremad võimalused valdkonna teadus-, arendus- ja innovatsioonitööks ning praktiliseks õppeks tudengitele.
Bolt töötab isejuhtiva auto kallal.
Foto: Mathis Bogens

Viieaastase lepingu eesmärk on arendada edasi praeguse labori tehnilist võimekust tehisintellekti, kaartide ja algoritmide alal, luua paremad eeldused tehnoloogia ühendamiseks linnade liiklustaristutega, tuua valdkonda juurde arvukalt üliõpilasi ja teadlasi ning kasvatada Eesti-sisest ja rahvusvahelist koostööd eri partneritega uute ideede arendamiseks ja katsetamiseks. Leping on Eesti ülikoolide ja erasektori koostöö alal mahukaim, mis on seni sõlmitud ilma välise avaliku rahastuseta.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755