Autor: Indrek Kald • 13. mai 2021

GDPRi lähitulevik Eestis: trahvid kasvavad, "hallid alad" saavad reguleeritud

Kui mujal Baltimaades on isikuandmete käitlemisnõuete rikkumise eest määratud juba ka enam kui 100 000euroseid trahve, siis Eestis veel mitte. Ent peagi olukord muutub.
Isikuandmete kaitse üldmäärus ehk GDPR hakkas euroliidus kehtima 5. mail 2018, pärast kaheaastast üleminekuperioodi.
Foto: Pete Linforth/Pixabay

Nimelt nõuab suurem karistamine muudatust seadusandluses, millega justiitsministeerium ka tegeleb. Lisaks saavad peatselt reguleeritud mitmed senised n-ö hallid alad, selgub kahest hiljutisest Äripäeva raadio saatest ning ka veebiseminarist. Kõik need on järelkuulatavad.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474