Autor: Indrek Kald • 7. juuni 2021

Oma ala suurima arendusprojekti raames luuakse vabavaraline masintõlkeplatvorm

Tartu Ülikooli arvutiteaduse instituut ning Balti keeletehnoloogia ettevõte Tilde loovad seni suurima oma valdkonna arendusprojekti raames vabavaralise masintõlkeplatvormi eesti ning inglise, saksa ja vene keele jaoks.
Tartu Ülikooli keeletehnoloogia professor Mark Fišel ja Tilde Eesti tegevjuht Pekka Myllylä.
Foto: Erakogu

Tilde Eesti OÜ juhi Pekka Myllylä sõnul on eesti keele masintõlke kvaliteet teinud läbimurde ja seda saab rakendada reaalsete tõlkeülesannete lahendamiseks. "Masintõlge mängib olulist rolli Eesti digiarengus, eemaldades keelebarjäärid," sõnas ta.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052