Autor: Indrek Kald • 15. juuni 2021

Telia tütarfirma ja Atea altkäemaksuasi jõuab kohtusse, kahtlustatavad ei võta süüd omaks

Kolme aasta eest altkäemaksuafääri sattunud Telia Eesti tütarfirma Green IT ja suur IT-firma Atea lükkavad süüdistused tagasi, kohus hakkab seda Äripäeva teatel arutama augustis.
Atea Eesti juht Ruslan Štšerbjuk.
Foto: Karen Harms

Prokuratuur süüdistab registrite ja infosüsteemide keskuse töötajaid Janek Nozdrenkot ja Rome Mitti, samuti Margus Nurka selles, et nad korraldasid riigi arvutihankeid viisil, kus võitjaiks osutusid Margo Lubergi ja Ruslan Štšerbjuki firmad Green IT OÜ ja Atea AS, mis said altkäemaksu vastutasuks allhanke korras umbes 50 000 euro eest käivet.

Ateast öeldi, et nii ettevõte kui ka selle juhatuse liige Ruslan Štšerbjuk lükkavad täielikult ümber kõik neile esitatud süüdistused. Telia eest vastanud Ellexi vandeadvokaat Arne Ots ütles, et väidetavad kokkulepped sõlmiti enne, kui Green IT OÜ osanikuks sai Telia Eesti AS. Ta lisas, et Green IT endine juhatuse liige pole pidanud etteheiteid põhjendatuks.

Atea AS on suurim infotehnoloogiliste terviklahenduste ja teenuste pakkuja Põhjamaades ja Balti riikides. Enam kui 84 kontoris on neil kokku üle 7000 töötaja. Atea mullune käive oli Eestis 24 miljonit eurot. Arvutiseadmete rendiga tegelev Green IT on müügimahult Ateast kaks korda väiksem.

Loe pikemalt Äripäeva veebist:

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052