Autor: Tõnu Tramm • 14. september 2021

Riskikapitalisti Yrjö Ojasaare hirmutavad näited mõõdikute ohtlikkusest

Pärnu Tarneahelakonverentsil rääkis Yrjö Ojasaar, et USA arstid kirjutasid mõõdikute tõttu massiliselt välja tablette, millel oli küll tore farmatseutiline nimi, aga mis oli tegelikult puhas oopium. Sajad arstid said nende läbimüügi pealt 100 000 dollarit boonust, tuhanded arstid 25 000 dollarit. Kirjutati neid välja nii seljavalu, peavalu, jm vastu - oopium aitas iga asja vastu. Selle tulemusena suri USAs üle poole miljoni inimese üledoosi tõttu, rääkimata sõltlaste massilisest juurdetekkest.
Foto: Raul Mee
Erinevate mõõdikute väljatöötamisel tasub olla ettevaatlik, eriti nende puhul, mis peaksid motiveerima töötajaid. „Sa võid üksinda mistahes kavala motivatsioonisüsteemi välja nuputada, aga sada töötajat suudavad koos ikka välja mõelda skeemi, kuidas sellega manipuleerida,“ oli riskikapitalifondi Change Ventures kaasasutaja ja partneri Yrjö Ojasaare sõnum.

16. septembril ilmub Äripäeva erileht Pärnu Tarneahelakonverents 2021

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755